I Gullspångs kommun finns flera möjligheter för att ta dig fram på cykel.

Getryggens MTB-spår

Spåret rör sig i skogarna runt Hova, hos Hova IF, och består av cirka 7 kilometer hård fin grusväg, cirka 10 kilometer är finare stigar och skogsvägar och 3 kilometer består avtuffare stigar med inslag av rötter, stenar och några kortare stigningar/utförslöpor. Spåret är gjort för att passa både mer rutinerade åkare med lite utmaningar men även nybörjare. Detta eftersom de besvärligare partierna är ganska korta där man kan leda cykeln.

Både i början och i slutet åker man små sträckor på Movallens/Getryggens övriga motionsspår. Se till och ta det försiktigt om ni träffar på gående eller springande personer på spåret.

Banan är markerad med orange prickar och pilar på träd, stenar och stubbar. På vissa platser är märkningen även förstärkt med extra
vimpelliknande skyltar. Förutom på de långa rakorna med öppna gärden sitter markeringar relativt tätt (50-100 m).

En del av Vänerleden

Genom Gullspångs kommun går Vänerleden, som är en nationell cykelled som går runt Sveriges största sjö Vänern. Hela leden är 64 mil men det är lätt att göra kortade cykelutflykter. Under cyklingen bjuds du på vacker och sjönära natur, många sevärdheter, fina stadskärnor, caféer och cykelvänliga boenden. Mer information hittar du på Vänerledens webbplats.

Publicerad: 30 november 2023 Uppdaterad: 29 maj 2024

Självservicestationer för cyklar

Självservicestationer med bland annat cykelpump och ett flertal verktyg finns vid nedan adresser:

  • Otterbäcken, Babordsvägen 2
  • Gullspång, busstationen. Mellan Storgatan och Stationsgatan
  • Hova, riddarparken Järnvägsgatan