Idrotts- och fritidsanläggningar

Kulogymmet stationer

Idrottsanläggningar

I Gullspångs kommun finns ett antal idrottshallar i kommunens regi.
För bokning av dessa vänd dig till den kontaktperson för respektive hall som anges i menyn här intill. I kommunen finns även en rad idrottsanläggningar som sköts av idrottsföreningarna själva.

  • I Gullspång finns Gullmovallen för fotboll och Sörgårdens tennisbanor samt utegymmet Kulogymmet .
  • I Hova finns Movallen för fotboll och padel och Getryggens MTB-spår samt utegym och motorikbana.
  • I Otterbäcken finns Otterstrand för bandy.
  • I Ribbingsfors finns golfbana.

Motionsspår och vandringsleder

Gullspångs kommun erbjuder ett flertal motionsspår och vandringsleder i vacker natur. Se mer information och kartor över spåren under länkar här på sidan.

Hälsans stig

Hälsans stig finns i både Hova och Gullspång. De två sträckorna är 3,5 (Hova) respektive 3,3 (Gullspång) kilometer långa och går genom tätbebyggt område med belysning och snöröjning vintertid. Motionsslingorna ska kunna nyttjas av såväl den som använder rullator, promenerar med barnvagn eller vill jogga runt. Du kan välja att gå åt vilket håll du vill och du kan också svänga av när du vill.

Tydliga kartor har tagits fram över sträckorna på respektive ort och informationsskyltar finns i Riddarparken och i Dressinparken. På kartorna visas ett antal platser/byggnader som man passerar eller finns i närheten, exempelvis tornerplatsen i Hova och laxtrappan i Gullspång. På kartorna lyfts också flera andra möjligheter till motion, exempelvis elljusspår, bollplaner samt Kulogymmet i Gullspång. Den som önskar papperskarta över stigarna kommer kunna hämta dessa i foajén på kommunledningskontoret i Hova samt på Amnegården i Gullspång, annars finns kartorna att hitta under länkar på denna sida.

Gym i Gullspångs kommun

I Gullspångs kommun finns fem inomhusgym och två utegym som är öppna för allmänheten: Elektro 10, Gullspångs IF:s gym, Wellness Hova Träning & Hälsa, Gym4you och kommunens egna gym Friskus. Utegymmet i Gullspång är placerat intill Sörgårdens tennisbanor, i nära anslutning till Gullspångs busstation. Utegymmet i Hova är placerat på Movallen.

Sidan senast uppdaterad: