Utbud och bibliotekskatalog

Här hittar du information om bibliotekssamarbetet Mellansjö, länk till bibliotekskatalogen och information om utbudet på biblioteken i Gullspångs kommun.

Bibliotekssamarbetet Mellansjö

Biblioteken i Hova och i Gullspång ingår i bibliotekssamarbetet Mellansjö som består av kommunerna Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. Samarbetet innebär att vi har en gemensam katalog och att du som låntagare har ett större utbud att välja emellan. Du kan antingen komma in till oss och be oss ta hem en bok eller så kan du gå in i vår katalog hemifrån och reservera boken direkt, för att sedan komma och hämta den hos oss. Det är gratis att reservera böcker från andra bibliotek. För att kunna logga in i katalogen behöver du en fyrsiffrig pinkod och den ordnar vi här på biblioteket. Det gäller även om du vill ordna ett lånekort.

Bibliotekskatalog

Du kan söka efter böcker med mera i bibliotekskatalogen för bibliotekssamarbetet Mellansjö.

Utbud

På biblioteken i Hova och i Gullspång finns:

  • Böcker.
  • Tidsskrifter.
  • DVD-filmer.
  • TV-spel.
  • Datorer att låna på plats.
  • Hembygdshyllor med böcker, småtryck och häften för den som är intresserad av lokalhistoria. Det finns litteratur om Västergötland, Värmland och specifikt om Gullspång och Hova. De flesta böcker och tidskrifter kan du låna hem. Referenslitteratur kan du ta del av på plats.
Publicerad: 30 maj 2024 Uppdaterad: 30 maj 2024

Kontakt

Enhetschef kultur och bibliotekEwa-Lena Johansson0551-361 76ewa-lena.johansson@gullspang.se
BibliotekarieDavid Westerbacka0551-361 73david.westerbacka@gullspang.se
BibliotekarieAnna Lundqvist0551-362 76anna.lundqvist@gullspang.se
BiblioteksassistentInger Hilding0551-360 07inger.hilding@gullspang.se