Positivt beslut från Skolinspektionen

Under hösten gjorde Skolinspektionen en granskning av Gullstensskolan yngre, F-6, vilket efter inspektionen skolan fick ett föreläggande om att åtgärda tretton punkter innan 25 april. Idag, 31 maj, mottog skolledningen Skolinspektionens beslut om hurvida skolan lyckats åtgärda punkterna.

Under våren har verksamheten arbetat med punkterna och skickat in en redovisning av vidtagna åtgärder till Skolinspektionen. Skolinspektionen har nu beslutat om att lägga ner ärendet då de anser att Gullspångs kommun har följt föreläggandet och vidtagit åtgärder, samt att påtalade brister har avhjälpts.

”Det känns väldigt skönt att vi har kunnat arbeta med områdena som Skolinspektionen lyfte och att ärendet nu är avslutat. Detta är en enastående laginsats från personal, ledning och elevhälsan på Gullstenskolan F-6. Vi fortsätter nu vårt kvalitetsarbete för att bli ännu bättre och för att alla elever ska ha rätt förutsättningar”, säger Catarina Higgins, skolchef i Gullspångs kommun.

Publicerad: 31 maj 2024 Uppdaterad: 31 maj 2024

Kontakt

Verksamhetschef Barn, utbildning och kulturCatarina Higgins0551-363 25catarina.higgins@gullspang.se