Kickoff inför årets turistsäsong

Under torsdagskvällen samlades representanter från besöksnäringen i kommunen, kommunens turismansvariga och samhälls- och näringslivsutvecklare för en kickoff inför årets turistsäsong. Tillsammans besökte sällskapet Kvarnfallet, vid Gårdsjö, för att utbyta information och också ta del av det nya konceptet ”skogsbad”.

Foto av en mindre sjö i en skog

Arne, markägaren av Kvarnfallet, hälsade välkomna och informerade om Kvarnfallets historia och det arbete som gjorts för att utveckla området. Aktuellt på platsen är skogsbad, en aktivitet som går ut på att öppna våra sinnen och finna lugnet i en vacker miljö.

Skosbadet är baserat på ett japanskt koncept och är en samverkan mellan Kvarnfallets vänner och Annika Alexandersson och Henning Förster. Annika och Henning, som båda två har erfarenhet som guider i Tiveden, kommer vara de som håller i aktiviteten. Skogsbadet kommer vara bokningsbart varannan vecka under sommaren och guiderna pratar både svenska och tyska.

”Det blev en bra uppslutning med ett blandat och brett vad gäller olika typer av verksamheter. Förutsättningarna hade inte kunnat vara bättre: en mycket vacker plats, mycket god soppa och kaffe och det bästa tänkbara vädret. Vi alla fick med oss information som kan vara intressant att tipsa gäster om för att uppleva vårt område på olika sätt”, säger Agatha Lahaise, turismansvarig Gullspångs kommun.

Publicerad: 27 maj 2024 Uppdaterad: 28 maj 2024

Kontakt

TurismansvarigAgatha Lahaise-de Jong0551-361 00agatha.lahaise-de-jong@gullspang.se