Ny Vision: ”Gullspångs kommun 2035–Trygg och levande med driv och mod att utvecklas”

Under gårdagens kommunfullmäktige klubbades kommunens nya vision igenom, tillsammans med en visionsberättelse, värdegrund och värdeord.

Gullspångs kommun har liksom hela Skaraborg en spännande och utvecklande tid framför sig. För att veta Gullspångs väg i utvecklingen startades för ett år sedan arbetet med att ta fram den nya visionen. Efter ett omfattande arbete med bland annat workshops, diskussioner och medborgardialoger är nu den nya visionen antagen!

Vision och visionsberättelse

Kommunens nya vision är: ”Gullspångs kommun 2035–Trygg och levande med driv och mod att utvecklas”.

"Med många kommande etableringar och en förmodad tillväxt i vårt område och närområde är det viktigt att Gullspång är med i utvecklingen, därför är det självklart att vi ska ha driv och mod att utvecklas", säger Björn Thodenius, kommunalråd.

Visionsberättelse

Till visionen finns en visionsberättelse, som berättar vart kommunen är 2035:

”Året är 2035. Gullspångs kommun är en handlingskraftig och modig kommun med 6000 stolta invånare. Här känner vi oss hemma i en trygg livsmiljö som skapar framtidstro. Med närheten till vatten och natur, och med en stark gemenskap, fortsätter vi forma en hållbar och levande plats för nuvarande och framtida generationer. Näringsliv och engagemang ger tillväxt och kraft till en levande bygd. Gullspång år 2035 är en trygg och levande kommun som har driv och mod att utvecklas. Gemensamt sätter vi guldkant på tillvaron.”

”Vi är glada och stolta över att ha tagit fram en vision som har fokus på att skapa en miljö där invånarna känner sig trygga samtidigt som vi vill ha en kommun full av liv. Den motiverar till att vi ska vara modiga och våga driva på för att utvecklas och växa både som kommun och som invånare. Den tar fasta på de styrkor vi har i kommunen. Engagemang och gemenskap!”, säger Jenni Gustrand, oppositionsråd.

Vad är en vision?

Visionen är vår gemensamma ledstjärna för kommunen och beskriver hur Gullspångs kommun är som plats att bo, verka, växa och trivas i år 2035. Den är till för alla människor som bor och verkar i Gullspångs kommun och kommunens förtroendevalda och medarbetare.

En vision ska vara medvetet ambitiös och utmanande. Och den ska hjälpa till att guida i strategiska val. Visionen ska också hålla över tid, oavsett politisk majoritet.

Publicerad: 30 april 2024 Uppdaterad: 11 juni 2024

Kontakt