Förskola

Kille och tjej som ritar på en förskola i Gullspångs kommun

Förskolan i Gullspångs kommun omfattar tre förskolor och cirka 220 platser. Här vistas barn i ålder 1-5 år. Förskolan är en egen skolform med eget styrdokument (Läroplan för förskolan).

Öppettider

Samtliga förskolor och fritidshem kan ha öppet måndag till fredag mellan klockan 06.00 och 19.00 om behov finns. Öppettiderna styrs efter inlämnade scheman.

Öppna förskolan

Det finns en öppen förskola i Hova som drivs av Familjecentralen.
Hit kan barn komma tillsammans med sina föräldrar för att umgås och leka.

Privata alternativ

I Gullspång finns en öppen förskola, Kärlekis, som drivs i samverkan med Svenska kyrkan. Se mer information i länken här intill.

Förskolans kompetensutvecklingsdagar

Barn-, utbildning- och kulturnämnden har beslutat att kommunens förskolor ska stängas fyra dagar per år för planering och kompetensutveckling av pedagogerna. Under dessa dagar är en eller två förskolor öppna vid behov. Information finns på respektive förskola i god tid innan.

Vi vet att utveckling av kompetens är något som ditt barn får stor glädje av eftersom det innebär att pedagogerna kan arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och ta del av aktuell forskning. Det är av stor vikt att all personal utbildas samtidigt för att senare kunna byta erfarenheter med varandra. Kompetensutveckling sker också kontinuerligt under terminen men detta påverkar inte förskolans öppettider.

Om det finns behov kommer en avdelning i Gullspång och en i Hova, att vara bemannad med vikarier och ha öppet på kompetensutvecklingsdagen. Behöver ni barnomsorg på en utav kompetensutvecklingsdagarna anmäls detta skriftligt, senast 2 veckor innan stängningsdagen. Blanketten lämnas till pedagogerna på avdelningen.

OBS! Anmälan om behov av barnomsorg görs inför varje tillfälle.

Läsåret 2023-2024 har fyra kompetensutvecklingsdagar:

Datum

Ansök om plats senast:

Måndag 21 augusti-2023

Måndag 7 augusti-2023

Måndag 30 oktober-2023

Måndag 16 oktober-2023

Måndag 4 mars-2024

Måndag 19 februari-2024

Fredag 7 juni-2024

Måndag 24 maj-2024


Sidan senast uppdaterad: