Vi har skogen runt hörnet att leka i, närhet till sjö och älv, med möjlighet till bad. Vi har förutom årskurserna F-6 och fritidshem. Eleverna kommer från upptagningsområdet Gullspång, Södra Råda och Otterbäcken.
Vi satsar mycket på hälsoarbetet, som kost, motion/ökad rörelse och värderingsövningar. Vi satsar även mycket på att eleverna ska få möjlighet att bli goda läsare och kunna utöva sina demokratiska rättigheter i framtiden genom att ta del av information och kunskap.
Gullstensskolans elever har tillgång till ett skolbibliotek som ligger på Gullstensskolan äldre. Biblioteket hjälper till med att hitta material för studier och inspirerar intresset för läsning och litteratur.
Antal elever | cirka 220 |
---|---|
Antal klasser | 6 + förskoleklass |
Antal pedagoger | cirka 25 |
Avdelningar på fritidshemmet | Guldstenen yngre och Guldstenen äldre samt fritidshemmet Snäckan i Otterbäcken |
Fritidshemmet på Gullstensskolan yngre heter Guldstenen. Fritidshemmet ligger i samma lokaler som skolan. Under skoldagen använder förskoleklassen lokalerna, före skoldagen, efter skoldagen samt under loven har fritidshemmet lokalerna. Fritidshemmet är uppdelat i Guldstenen yngre för barn från förskoleklass till klass 2 och Guldstenen äldre för barn från och med klass 3.
Barnen som är inskrivna på fritidshemmet Snäckan i Otterbäcken går i skolan i Gullstensskolan yngre i Gullspång, men får gå på fritids hemma i Otterbäcken. Fritidshemmet utgår mycket från barnens önskemål och intressen och formar verksamheten utifrån detta.
Fritidshemmet är till för barn i åldrarna 6-12 år, då föräldrarna arbetar eller studerar. Fritidshemmet har idrott en eftermiddag i veckan, skogen en dag i veckan, läsning och biblioteksbesök en dag i veckan, läsning före mellan mellanmålet två dagar i veckan. Mer information om fritids finns under länken kommunala fritidshem här på sidan.
Elevråd - På Gullstensskolan yngre finns ett aktivt elevråd. Eleverna väljs från årskurs F-6. Det är sju elever i elevrådet och sju ersättare. Elevrådet arrangerar vårshow, elevrådscafé några gånger per termin samt andra aktiviteter. Elevrådet träffas varje månad. Läsåret inleds varje år med en elevrådsutbildning. Elevrådet fungerar även som matråd, där representanter från skolköket deltar några gånger per termin.
Elevrådet fungerar som kanal för hur vi har det i skolan, då en stående punkt på dagordningen är trygghet och trivsel, och representant från skolans trygghetsteam deltar.Samtliga klasser har klassråd och tar upp frågor som ska gå vidare till elevrådet.
Ungdomsparlament - Ungdomsparlamentet består av 15 ledamöter från grundskolans årskurs 4-9. Varje klass utser sin ledamot och en ersättare. Mandatperioden är 2 läsår. Närvarar på Ungdomsparlamentet gör också utvecklingsledare och Kommunfullmäktiges ordförande. Alla elever i årskurs 4-9, klassråd och elevråd kan lämna förslag till ungdomsparlamentet. Ungdomsparlamentet har en budget till sitt förfogande. Parlamentet beslutar hur pengarna ska användas. Pengarna används till inköp eller aktiviteter som avser ungdomarnas fritid eller rastaktiviteter. Pengarna ska inte användas för undervisningsmaterial eller annat som ingår i skolornas ordinarie budget.
På Gullstensskolan finns ett föräldraråd. Föräldrarådet har möten fem gånger per läsår, och har representanter från klasserna. Föräldrarådet samverkar med skolan i skolutvecklingsfrågor, samverkansfrågor samt ordnar trevliga aktiviteter för eleverna i samarbete med skolan.
Varje läsår inleds med ett stort föräldramöte, då samtliga föräldrar inbjuds till skolan. En gemensam information samt information i varje klass genomförs. Varje termin har samtliga elever, föräldrar och lärare utvecklingssamtal där möjlighet ges för samverkan.
Gullstensskolan har vart tredje läsår mörkerkväll och vart tredje läsår öppet hus en lördag.
I slutet av varje läsår har vi en sommarkväll då elever, föräldrar och lärare samlas på skolan och har det trevligt tillsammans.