Inköpsservice återinförs från och med 1 december

Gamla damer samtalar

Då vi återigen ser en ökad smittspridning i vår kommun så väljer Gullspångs kommun att återinföra inköpsservice för personer över 70 år samt i riskgrupp. Inköpsservicen är kostnadsfri och gäller under en begränsad tid från och med 1 december.

Vem kan få hjälp och med vad?

Det gäller inköp av dagligvaror och receptfria varor från Apotek vid ett tillfälle per vecka. Alltså ingår inte inköp på andra ställen än Ica och Apoteket.

För att kunna nyttja inköpsservice ska du uppfylla följande kriterier:

  • Du tillhör riskgruppen
  • Du har inget socialt nätverk som kan sköta inköpen (anhöriga bor långt bort, inga nära vänner, grannar eller andra)
  • Du har ingen hemtjänst. För dig som redan har hemtjänst - vänligen vänd dig till din biståndshandläggare.

Hur fungerar inköpsservice?

Om du uppfyller kriterierna och önskar inköpsservice ring kommunens fixartjänst på telefon 0551-362 12 så berättar vi mer (vardagar kl.08-15). Du kan även maila in din inköpslista på fixare genom att klicka på länken nedan. Du behöver fylla i namn, adress och telefonnummer. Tänk på att du måste visa legitimation vid överlämnandet av varorna. Fixartjänst

Hygienregler

Den personal som levererar varorna hem till kommuninvånaren är helt införstådd med de basala hygienregler som gäller. De håller minst en meters  avstånd, tar inte i hand. Mellan att man handlat och packat varor måste kommunens personal sprita händerna noggrant samt mellan varje leverans.

Sidan senast uppdaterad: