Inköpsservice upphör från 31 oktober

Folkhälsomyndigheten bedömer att det inte längre finns anledning att vidhålla den särskilda rekommendationen för personer som är 70 år och äldre, samt för riskgrupper som har omfattats av samma råd. Från och med den 31 oktober upphör därför Gullspångs kommun med sin inköpsservice.

Kommunens inköpsservice hjälper till med inköp av dagligvaror och receptfria varor från Apotek vid ett tillfälle per vecka för att underlätta för personer över 70 år eller i riskgrupp att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När nu Folkhälsomyndigheten tagit bort de särskilda rekommendationerna så upphör inköpsservice från och med den 31 oktober 2020. Det finns dock fortfarande hjälp att få på olika sätt, nedan listar vi det som vi känner till.

Livsmedel

ICA Supermarket Gullspång, beställ varor via appen ICA Pronto. Du hittar appen där du vanligtvis laddar ner dina appar.

Apotek

På apotekens onlinetjänster kan du hämta ut receptbelagd medicin samt handla övriga apoteksvaror, och få det hemskickat.

Apotek Hjärtatlänk till annan webbplats

Apoteketlänk till annan webbplats

Kronans Apoteklänk till annan webbplats

Hemtjänst

Behöver man hjälp kan man vända sig till kommunens biståndsbedömare för att se om man är berättigad till hemtjänst. Den hjälp som kommunens hemtjänst ger dig grundas på Socialtjänstlagen och kan exempelvis omfatta personlig omvårdnad och sådant som behöver göras i ditt hem. Den hjälp du får ska vara anpassad efter dina behov. Hemtjänsten ska tillsammans med dig planera och utföra de sysslor du inte själv klarar av. Du ansöker om hemtjänst hos biståndshandläggare, som bedömer vilka insatser hemtjänsten kan erbjuda utifrån dina personliga behov. Här hittar du kontaktuppgifter och mer information om hemtjänst.

Mina timmar

Du som fyllt 75 år och bor i Gullspångs kommun kan själv bestämma vilken hjälp du önskar, inom ramen för vad sm ingår i tjänsten "mina timmar". Syftet med mina timmar är att det ska vara enklare för den enskilde att vid uppnådd ålder, få hjälp med praktiska sysslor som underlättar vardagen. Skillnaden från att ansöka om hjälpen från biståndshandläggaren, är att det inte behövs någon bedömning innan hjälpen kan ges. Det är du som avgör vilken hjälp du önskar och behöver, vilket kan variera från gång till gång. Det går att göra en beställning på maximalt sex timmar per månad. Kostnaden är 320 kronor per timme. Här kan du läsa mer om vad som gäller för mina timmar.

Släpp inte in oanmälda personer som utger sig för att hjälpa

Du bör inte släppa in oanmälda personer som utger sig för att komma och hjälpa till. Kommunens personal kommer aldrig oanmäld. Vår vårdpersonal tar sig alltid in med nyckel. Alla förändringar kommuniceras direkt med den enskilde.

Teknisk hjälp

Har du frågor om hur man gör när man handlar på nätet, skaffar mobilt BankID eller har andra tekniska frågor, kontakta Biblioteket via telefon. Telefonnummer finner du här på sidan under Relaterad information.

Låna böcker och få dem levererade

Om du inte kan komma till biblioteket eller har anhörig som kan låna åt dig kan du få böcker plockade efter dina önskemål och levererade hem till dig.

Det går att reservera böcker på två olika sätt.

  • Reservera böckerna hemifrån med hjälp av ditt personnummer och fyrsiffrig pinkod. Ring till oss och meddela om du vill hämta böckerna utanför byggnaden eller ha hemkörning.
  • Ring till oss och meddela vilka böcker du vill ha och tala om du vill hämta dem eller ha hemkörning.

Sidan senast uppdaterad: 2020-10-27