Gullspångs kommun Till startsidan Gullspångs kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Inköpsservice för dig över 70 år - för att minska smittspridning

Gamla damer samtalar

Personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver, enligt nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Detta för att minska smittspridningen av Covid-19. Gullspångs kommun erbjuder nu därför denna grupp hjälp med inköp via kommunens fixartjänst.

Det innebär bland annat att är man 70 år eller äldre ska man så långt som möjligt undvika folksamlingar som kan uppstå i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler. Äldre personer ska därför försöka hålla sig hemma, men självklart finns inget som hindrar att  promenera utomhus, men inte i grupp.

De bör be om hjälp för att göra ärenden som exempelvis handla mat som innebär risk för nära kontakter med andra människor. De medborgare i Gullspångs kommun som inte har möjlighet att få hjälp av anhöriga, grannar eller andra, erbjuder nu kommunen inköpsservice, med start från och med 18 mars.

Vem kan få hjälp och med vad?

Det gäller inköp av dagligvaror och receptfria varor från Apotek vid ett tillfälle per vecka.

För att kunna nyttja inköpsservice ska du uppfylla följande kriterier:

  • Du tillhör riskgruppen
  • Du har inget socialt nätverk som kan sköta inköpen (anhöriga bor långt bort, inga nära vänner, grannar eller andra)
  • Du har ingen hemtjänst. För dig som redan har hemtjänst - vänligen vänd dig till din biståndshandläggare.

Hur fungerar inköpsservice?

Om du uppfyller kriterierna och önskar inköpsservice ring kommunens fixartjänst på telefon 0551-362 12 så berättar vi mer (vardagar kl.08-16). Du kan även maila in din inköpslista på fixare genom att klicka på länken nedan. Du behöver fylla i namn, adress och telefonnummer. Tänk på att du måste visa legitimation vid överlämnandet av varorna. Fixartjänst

Hygienregler

Den personal som levererar varorna hem till kommuninvånaren är helt införstådd med de basala hygienregler som gäller. De håller minst en meters  avstånd, tar inte i hand. Mellan att man handlat och packat varor måste kommunens personal sprita händerna noggrant samt mellan varje leverans.

Sidan senast uppdaterad: 2020-08-04