Om webbplatsen

Detta är Gullspång kommuns officiella webbplats. Webbplatsen innehåller allmän information om Gullspång och Gullspång kommuns verksamheter. 

Navigering

Webbplatsens huvudnavigering utgörs av en toppmeny med åtta huvudingångar. Under de åtta huvudingångarna i toppmenyn finns var sin expanderande vänstermeny. En tydlig färg-markering i toppmenyn visar vilken huvudingång du är på och understrykning i menyn visar vilken sida du läser. När du pekar på någon av huvudingångarna med markören fälls en meny med alla underingångar till just den ingången. Webbplatsen är i första hand strukturerad efter ämnen och tjänster. Högst upp på varje sida finns även en så kallad, brödsmuleväg, som visar navigeringen och som du kan klicka dig bakåt i.

Som alternativ till navigering via menyerna finns en intern sökfunktion där du kan skriva in ditt sökord. A-Ö-lista där du kan söka i bokstavsordning och webbträd där du ser hela sitens struktur hittar du i menyn på denna sida.

Responsiv webb

Hela webben är responsiv. Det innebär att den anpassar sig till den enhet du surfar från. Toppmenyn visar sig, när du surfar från mobil eller surfplatta, genom att du pekar på visa menyn, längst upp på sidan. Där öppnar du sedan underingångarna med hjälp av plustecknen. Stäng genom att klicka på minustecknet.

RSS

Med hjälp av ett program för att läsa RSS kan du lätt och smidigt hålla dig uppdaterad och få information om aktuella händelser från gullspang.se utan att behöva besöka webbplatsen. För att kunna bevaka ett RSS-flöde behöver du ett program som kan läsa RSS-formatet. Moderna webbläsare och e-postprogram har inbyggd funktionalitet att läsa RSS-flöden eller välj ett gratis- program. För att bevaka RSS-flödet från gullspang.se klistrar du in adressen till flödet i din RSS-läsare.

Länkade dokument

Länkade dokument som blanketter, protokoll, broschyrer och annat är i filformatet pdf. För att kunna öppna pdf-filer krävs att du har programmet Acrobat Reader på din dator. Det kan du hämta hem gratis från Adobe.

Webbläsare

Webbplatsen är byggd i första hand för nyare webbläsare och den är testad i Chrome. Den fungerar oftast bra även i nyare versioner av InternetExplorer. Vi rekommenderar att du surfar från Chrome för att ta del av innehållet.

Länkar

Gullspångs kommun frånsäger sig allt ansvar för information på externa webbplatser som vi länkar till. Alla länkar till denna webbplats ska gå till gullspang.se

Bilder

Samtliga bilder på gullspang.se är upphovsrättsligt skyddade. Kontakta stabschef i kommunen för information om användning av bilderna.

Tillgänglighet

Gullspångs kommuns webbplats utvecklas i enlighet med lagen om digital offentlig service och vi strävar efter att webbplatsen ska leva upp till de samtliga de lagar och riktlinjer som finns för en tillgänglig webb. Har du synpunkter, klagomål eller förslag vad gäller tillgängligheten på webben? Läs gärna mer på vår sida om tillgänglighet eller kontakta webbansvarig.

Lyssnafunktion

På webbplatsen finns en lyssna-funktion för dig som har svårt att läsa text eller tycker att det är lättare att förstå svenska i tal än i skrift. Lyssna-funktionen startar du genom att klicka på Lyssna-ikonen som finns strax över texten på varje sida.

Anpassa

I din webbläsare kan du göra anpassningar, till exempel förstora texten och anpassa färger och kontraster. På det sättet kan du spara de anpassningar som du behöver och använda dem på alla webbplatser som fungerar som de ska. Inställningarna är olika i olika webbläsare.

Om du inte vill ändra inställningarna i webbläsaren kan du som alternativ välja vår egen Anpassa-funktion där du snabbt och lätt kan öka och minska storleken på texten, ändra teckensnitt och ändra radavstånd. Du hittar Anpassa-funktionen i vänstermenyn på denna sida.

Personuppgifter

Vår weppplatformleverantör behöver spara och behandla IP-adresser för de som besöker vår hemsida. Kommunen eller vår leverantör av hemsida har ingen kännedom om vilken person som använder en viss IP-adress. Temporär lagring av IP-adresser är nödvändig för att kunna upprätthålla en säker drift av hemsidan.

Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är allmänt intresse. IP-adresser lagras under sex månader hos leverantör, på server inom EU.

IP-adressen hanteras av vår leverantör Sitevision. Den delas inte vidare till någon annan organisation såvida vi inte skulle bli skyldiga att göra så enligt lag.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen är kommunstyrelsen.

Information i övrigt om kommunens hantering av personuppgifter hittar du på sidan Behandling av personuppgifter, se länk under relaterad information, här på sidan.

Ansvar

Varje verksamhet  inom kommunen ansvarar för innehållet på sina delar av webbplatsen. Gullspångs kommun ansvarar inte för material på webbplatsen som ändrats eller förvanskats av någon utanför organisationen.

Hjälp oss göra webbplatsen ännu bättre

Vi tar gärna emot dina synpunkter och tips som kan hjälpa oss att göra webbplatsen ännu bättre. Hör av dig genom att skicka e-post till webbansvarig på kommunen. Se kontaktuppgifter under relaterad information här på sidan.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Ebba Persson
Kommunikatör
Telefon: 0506-362 86
E-post: Ebba Persson

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Behandling av personuppgifter