Avfallsavdelningen går in i AÖS

Avfallsavdelningen i Mariestad och Gullspång blir från årsskiftet en del av AÖS, Avfallshantering Östra Skaraborg. Avfallsnämnden i Mariestad och Gullspång upphör i samband med övergången.

Från 1 januari 2016 blir kommunerna Mariestad och Gullspång medlemmar i kommunalförbundet Avfallshantering Östra Skaraborg, AÖS. Övriga medlemmar i förbundet är Falköping, Hjo, Karlsborg, Skara, Skövde, Tibro och Töreboda.

AÖS styrs politiskt av en förbundsdirektion där varje kommun är representerad med två ledamöter samt två ersättare. Avfallsnämnden i Mariestad och Gullspång upphör i samband med övergången och representanter från kommunerna kommer istället sitta i direktionen för AÖS.

Avfallsområdet är under stor utveckling och i ett större förbund blir det lättare att få tillgång till ny teknik och att anpassa verksamheten till kommande lagar och krav.

Kunskaps- och kompetensmässigt ser vi också fördelar med en gemensam avfallshantering som rymmer mera personal, större utbud av fordon och utrustning och ger oss nya möjligheter till återvinning när vi är flera som delar.

Från och med 31 mars kommer all information kring Gullspångs avfallshantering finnas på AÖS hemsida.

Avfallshantering Östra Skaraborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan senast uppdaterad: