Snart öppnar Fritidsbanken i Gullspångs kommun

Kvinna med utrsutning

Vill du tälta, fiska och åka inlines i vår utan att behöva köpa dyr utrustning? Då kan du snart gå till Fritidsbanken i Gullspång och låna det du behöver till din fritidsaktivitet.

Vad är Fritidsbanken?

Fritidsbanken fungerar som ett slags bibliotek av fritidsutrustning med 14 dagars utlåningstid. Hit kan alla människor i alla åldrar gå om de vill utföra fritidsaktiviteter men som inte har råd med utrustningen. Här kan du låna allt mellan enklare saker så som fotbollar och sällskapsspel till skridskor och fiskeutrustning.

Fokus på återanvändning

Fritidsbankens fokuserar på återanvändning och miljöaspekten och bygger verksamheten på att företag, föreningar och medborgare skänker sin utrusning och andra fritidsprylar som de inte längre använder.

-Syftet är att så många invånare i Gullspångs kommun som möjligt ska ha möjlighet och tillgång till en aktiv fritid. Utrustningen som inte längre används ska få nytt liv utan att behöva slängas och människor i alla åldrar ska kunna prova på olika aktiviteter utan att behöva köpa utrustningen först. Det ska förhoppningsvis leda till att individer hittar en aktivitet de gillar och vill fortsätta med i någon förening exempelvis, säger Malin Hjalmarsson, projektledare på AME i Gullspångs kommun.

-Nu går vi äntligen mot våren och då behöver vi fylla på med exempelvis fotbollsskor, racket och fiskeutrustning. Jag vill därför passa på att skicka ut ett meddelande till er som har fritidsprylar hemma, som inte används. Lämna gärna in dem på jobbet, biblioteket i Hova eller mötesplatsen i Gullspång. Du kan även skicka e-post eller ringa så kommer vi gärna och hämtar upp dem, avslutar Malin.

På grund av omständigheter har invigningen av Fritidsbanken skjutits upp. Mer information om invigning och öppettider kommer inom kort.

Kontakt

Du kommer enklast i kontakt med Fritidsbanken via e-post men du kan även ringa.
fritidsbanken@gullspang.se
Malin Hjalmarsson - 0551-363 92

Läs mer om Fritidsbanken på deras webbplats.
https://www.fritidsbanken.se/ Länk till annan webbplats.