Rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19

Övningsstationer på kulogymmet

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och det är viktigt att idrott och träning kan fortsätta även under pandemi. Dock behöver aktiviteterna utföras på ett sätt som minimerar risken för smittspridning.

I Gullspångs kommun finns det väldigt goda möjligheter till en aktiv fritid. Förutom alla idrottsföreningar finns även friluftsområden med elljusspår, utegym och mycket mer. Låt inte coronaviruset hindra dig från att utföra aktiviteter som redan är del av din vardag.

Gullspångs kommun följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer. Folkhälsomyndigheten anser att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan och att idrott och träning ska därför fortsätta. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

Det här gäller för träningsmatcher

Att spela träningsmatcher utomhus kan vara okej om man håller avstånd och är högst 50 personer, så länge Folkhälsomyndighetens övriga rekommendationer om försiktighetsåtgärder följs.

Se samtliga rekommendationer och råd som gäller för idrott och träningsanläggningar med anledning av covid-19 på Folkhälsomyndighetens webbplats.
Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: