Vinnarna av Kulturpriset 2019

Kulturpriserna utdelas i samband med Nationaldagen den 6 juni 2019 på Södra Råda Hembygdsgård.

Årets kulturturismpris

Kees Donkersteeg: Årets kulturturismpris går till Kees Donkersteeg, som i sitt engagemang betyder, otroligt mycket för alla dur- och dragspelsspelare i kommunen och i hela Sverige. Kees anordnar tillsammans med sin fru både Dragspelsstämma och Durspelsstämma på Otterbergets bad och camping varje år. Människor från hela Sverige, och flera länder i Europa besöker stämmorna. Kees gör en stor insats för att berika kommunens kulturliv.

Årets ungdomsaktivitet

Tommy Holtbring, OK Amne: Årets ungdomspris går till Tommy Holtbring, som med ett aldrig sinande engagemang fortsätter att entusiasmera barn och unga att prova på orientering. Tommy brinner för att få unga att röra på sig, och medverkar vid många olika arrangemang där barn och unga ges möjlighet att prova-på sporten orientering. Vi vill uppmärksamma Tommys driv att skapa intresse för sporten, och hans pedagogiska förmåga att lära ut hur man använder karta och kompass.

Kommunens kulturpris

Kerstin Johansson: Årets kulturpris tilldelas Kerstin Johansson. Kerstin är ordförande i Gullspångs Riksteaterförening och med sitt outtröttliga engagemang ser hon till att Gullspångs kommuninvånare får ta del av ett smörgåsbord av aktuell scenkonst. Kerstin driver samverkan genom Riksteaterföreningen med många av kommunens övriga föreningar och med skolverksamheten. Kerstin Johansson är en eldsjäl personifierad och är väl värd årets kulturpris.

Årets pris Kulturhistoria

Arne Danielsson: Årets kulturhistoriska pris tilldelas Arne Danielsson postumt. Arne Danielsson var under många år aktiv under Hova Riddarvecka. Han hade dessutom en självklar nyfikenhet av den bygd han växt upp i. Detta ledde till att han var engagerad på olika sätt i Hovas historia, och ville på många sätt sprida kunskap om Hova och den närliggande bygden.

Själva arrangemanget gör Södra Råda Hembygdsförening, Svenska Kyrkan och Södra Råda Bygdegårdsförening i samarbete med Gullspångs kommun. Vinnarna av Bengtsdotterstipendiet och våra nya medborgare kommer också att uppvaktas.

Välkommen!

Sidan senast uppdaterad: