Vinnare av Bengtsdotterstipendiet 2019!

Bengtsdotterstipendiet – för unga skrivare bereds av författaren Lina Bengtsdotter och Ungdomsparlamentet för beslut av Barn-, utbildning- och kulturnämnden. Stipendierna utdelas i samband med Nationaldagen den 6 juni 2019 på Södra Råda Hembygdsgård.

Stipendium á 2 000 kronor för skrivare 13-15 år tilldelas Tillslut blir alla älskade av Julia Hurtig Johansson. Juryns motivering:

Med spänning och tempo lyckas Julia Hurtig Johansson skapa en novell med både sorg och hopp i Tillslut blir alla älskade. Novellen utspelar sig i Gullspångs kommun och skildrar en tonårings utanförskap – om smärta och tårar men också kärlek och glädjen att få känna sig speciell. Fortsätt utveckla ditt skrivande Julia, du har talang!

Stipendium á 3 000 kronor för skrivare 16-20 år tilldelas Älskade Adam av Karin Eriksson. Juryns motivering:

Att älska Adam av Karin Eriksson är starten till en roman som imponerar på juryn. Karin lyckas skapa en fin rytm i berättelsen som fångar en direkt. En tonårings tankar och iakttagelser känns levande och levereras träffsäkert av författaren. Juryn har fått mersmak och uppmanar Karin att fortsätta på sin roman – vi väntar med spänning!

Själva arrangemanget gör Södra Råda Hembygdsförening, Svenska Kyrkan och Södra Råda Bygdegårdsförening i samarbete med Gullspångs kommun. Kulturpristagarna och våra nya medborgare kommer också att uppvaktas.

Välkommen!

Sidan senast uppdaterad: