Gullspångs kommun Till startsidan Gullspångs kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Kulturskolan

Kulturskolan dans teater och bild och form

Välkommen till Kulturskolan i Gullspångs kommun – en mötesplats för ung kultur där drömmar förverkligas och framtiden skapas!

Kulturskolan i Gullspångs kommun erbjuda undervisning inom bild & form, teater och dans . Alla barn och ungdomar i åldrarna 7-18 år är välkomna.

Bild & form

Tycker du om att måla och rita? Att skulptera och skapa med händerna? I bild & form får du lära dig grunderna i konstnärligt skapande, som färg- och formlära, serieteckning, komposition och perspektiv. Du får prova olika tekniker och material och vi kommer att jobba med teman och fördjupande uppgifter. Du får utveckla dig utifrån där du själv är, du behöver inte vara bra eller bäst utan helt enkelt tycka det är väldigt roligt att skapa.
Jessica Lindholm är utbildad konstnär och har bland annat illustrerat bilderna till böckerna Kråke och Svea. Hon har även skrivit egna berättelser som Den lille målaren, en bilderbok om färger och Alice McMallis – pojken på kyrkogården, en illustrerad kapitelbok. I höst ger hon ut en faktabok för barn om gravitation.


Teater

Upptäck teaterns magiska värld! Genom teater får du möjligheten att tillsammans med andra upptäcka glädjen i att berätta historier från en scen. Du får prova på teaterns olika delar som exempelvis berättande, gestaltning, smink och kostym. Du lär dig grunderna i att agera och stå på scenen och för varje nytt år tillkommer nya utmaningar.
Stefan Skärlund är utbildad skådespelare vid Stockholms dramatiska högskola och har jobbat som skådespelare i flera frigrupper i Stockholm. Just nu arbetar Stefan som teaterlärare vid Vadsbogymnasiet i Mariestad. Som lärare vill han vända på begreppen och ifrågasätta gamla invanda normer.


Dans (start hösten 2019)

Fylls din kropp med glädje när du hör musikens rytmer? Dans är ett uttrycksmedel som återfinns i alla kulturer och under alla tidsepoker. I kulturskolans dans får du möjlighet att dansa och ha roligt samtidigt som du utvecklar din kroppsmedvetenhet och rytmik.
Nathali Thor har bredvid sin lärarexamen tagit kurser i dans och danspedagogik och har ett gediget intresse för både streetdance och modern dans. Hon arbetar från grunden med teknik, musikalitet och scenisk närvaro med dansglädjen i fokus.


Ansökan

Ansökan till Kulturskolan kan göras via blankett som finns via länken på sidan.
Blanketten skickas till:
Gullspångs kommun
Kulturskolan
Box 80
548 22 Hova
eller via e-post: Gullspångs kommun

Ansökningsdatum gäller som köplats. Gör din anmälan så fort som möjligt, antalet platser är begränsade. Observera att förstahandsval och andrahandsval kan göras.

Varmt välkomna!

Sidan senast uppdaterad: 2018-11-23

Relaterad information

Kontakt

Jane Rosenlind
Kulturutvecklare
Telefon: 0506-362 76
E-post: Jane Rosenlind

Ansvarig nämnd
Barn-, utbildning och kulturnämnd

Länkar

AnmälningsblankettPDF
Kulturskola broschyrPDF

Nyhetsbrev november 2018
PDF

EnkätPDF

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommun till startsidan
Töreboda kommun till startsidan