Konst, musik och teater

Kultur är att beröra och öppna sinnen. Kultur kan stimulera, kanske provocera och ge oss ingångar till nya tankar och upptäckter. I Gullspångs kommun har du tillgång till kultur i alla dess former och vi värnar om ett gott samarbete med det lokala föreningslivet.

Galleri Hova

Galleri Hova grundades 2013 och drivs av nio verksamma konsthantverkare/konstnärer. Galleriet håller i ett flertal utställningar per år och strävar efter variation och mångfald i såväl konstnärligt uttryck och material. Som en del av barn- och ungdomskulturplanen erbjuds kommunens samtliga elever från årskurs 4 ett besök på Galleri Hova med en tillhörande konstverkstad.

Rockfickan

Rockfickan förening grundades 1987 arrangerar konserter och festivaler. Detta sker huvudsakligen i Gamla Bion i Hova som byggts om till en fin konsertlokal. Musiken som erbjuds varierar från hårdrock till blues och allt däremellan.

Gullspångs Riksteaterförening

Gullspångs Riksteaterförening arrangerar och främjar scenkonst såsom teater, dans och musikföreställningar med mera. Riksteatern ger alla möjlighet att uppleva varierad och kvalitativ scenkonst, oavsett var man bor i landet, oavsett kön, ålder, utbildning, social eller etnisk tillhörighet.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Galleri Hova
Telefon: 0506-304 11
E-post: Galleri Hova

Rockfickan
Telefon: 076 573 83 58
E-post: Rockfickan

Gullspångs Riksteaterförening
Telefon: 070 - 513 87 86
E-post: Gullspångs Riksteater