Man som läser e-bok

E-böcker för Norra Skaraborg

E-bokutlåningen ökar - max två lån per vecka

E-bokutlåningen ökar kraftigt, vilket är glädjande. På grund av av bibliotekens begränsade budget måste vi sätta ett tak på hur många böcker som får lånas av en enskild låntagare per vecka och på den totala utlåningen per kvartal.

E-böcker

En e-bok är en bok i elektroniskt format. Du laddar ner e-boken från Internet och läser den på din PC/Mac, handdator eller läsplatta. E-boksamlingen består av skönlitteratur och facklitteratur för både vuxna och barn. Det finns många romaner av populära och efterfrågade författare, fackböcker från Studentlitteratur, med mera.

E-ljudböcker

Biblioteket har två olika format av ljudböcker: streamade ljudböcker med enbart ljud och e-ljudböcker med både ljud och text. Båda ljudboksformaten är onlinetjänster vilket innebär att du använder tjänsterna medan du är uppkopplad mot Internet. Ljudfilerna laddas inte ned till din dator.

Hur lånar jag?

Du måste ha ett lånekort och ett läsprogram för att läsa e-böcker. Programmen är gratis och laddas enkelt ner via e-boksidan. Det kostar ingenting att låna. Du får låna två e-böcker per vecka. Lånetiden är fyra veckor. Det går inte att kopiera eller skriva ut e-böcker. Du hittar länken till E-böckerna under relaterad information.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Ewa-Lena Johansson
Bibliotekschef med kulturansvar
Telefon: 0506-361 76
E-post: Ewa-Lena Johansson

JC Svensson
Bibliotekarie
Telefon: 0506-362 75
E-post: JC Svensson

Ansvarig nämnd

Barn-utbildnings- och kulturnämnden

Länkar

Litteraturbanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Projekt Runeberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 
Project Gutenberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Självservice - länkar till våra e-tjänster och blanketter

E-böcker & e-ljudböcker Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.