Bibliotek

Stängda bibliotek med anledning av coronaviruset

Barn utbildnings och kulturnämnden har beslutat att stänga kommunens bibliotek till följd av den ökade smittspridningen och de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland.

Beslutet förlängdes 2020-11-20 och gäller tills annat meddelas.

Ring till biblioteket så plockar vi ihop det du vill låna och bokar in en tid för avhämtning utanför byggnaden. Det går också bra att be en anhörig hämta åt dig.

För personer i riskgrupp kan hemleveranser ordnas.

Kontakta oss också vid frågor om utskrifter och kopiering av viktiga dokument

Återlämningar kan göras i bokinkastet i Hova och återlämningslådan vid biblioteket i Gullspång.

Telefonnummer:

Hova bibliotek 0506-362 75 måndagar och onsdagar

Gullspångs bibliotek 0551-360 07 tisdagar, torsdagar och fredagar mellan 09:00-12:00.

Bibliotek Mellansjö

Biblioteken i kommunen ingår i bibliotekssamarbetet Mellansjö som består av kommunerna Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. Det innebär att vi har en gemensam katalog och att du som låntagare har ett större utbud att välja emellan. Precis som tidigare kan du antingen komma in till oss och be oss ta hem en bok eller så kan du gå in i vår katalog hemifrån och reservera boken direkt, för att sedan komma och hämta den hos oss. Det är gratis att reservera böcker från andra bibliotek. För att kunna logga in i katalogen behöver du en fyrsiffrig pinkod och den ordnar vi här på biblioteket. Det gäller även om du vill ordna ett lånekort.

Vi har även ett stort utbud av olika tidskrifter som du kan låna antingen direkt på biblioteket eller reservera dem ifrån andra bibliotek. Det går även att låna DVD-filmer på biblioteken. Åldersgränsen är 16 år, vilket innebär att barn under 16 år behöver ha föräldrars eller målsmans tillåtelse för att få låna filmerna och tv-spelen. Det går även att låna och lämna tillbaka på vilket av biblioteken som helst i samarbetet, vilket innebär att du kan låna en bok i Hova och lämna tillbaka den i Skövde eller tvärtom.

Infopoint

Biblioteken är av Gullspångs kommun certifierade Infopoints. Här hittar du huvudbroschyrer över området, kartor samt kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor. I Skaraborg finns ett stort antal Infopoints. Du känner igen platserna genom det grönvita auktorisationsmärket Infopoint. 

Vill du veta vart du lämnar din skattedeklaration besök

http://www.skatteverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för mer information.

Sök eller logga in i bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuellt