Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Teaterskola i Hova

Upptäck teaterns magiska värld! På teaterskolan får du möjligheten att tillsammans med andra upptäcka glädjen i att berätta historier från en scen. Du får prova på teaterns olika delar som exempelvis berättande, gestaltning, smink och kostym. Du lär dig grunderna i att agera och stå på scenen och för varje nytt år tillkommer nya utmaningar. Terminen avslutas med att teatergruppen spelar en större eller mindre föreställning inför publik.

Teaterlärare: Stefan Skärlund är utbildad skådespelare vid Stockholms dramatiska högskola och har jobbat som skådespelare i flera frigrupper i Stockholm. Just nu arbetar Stefan som teaterlärare vid Vadsbogymnasiet i Mariestad. Som lärare vill han vända på begreppen och ifrågasätta gamla invanda normer.

Vision: I Teaterskolan vill Skärlund att fantasin ska flöda och att eleverna ska hitta sin egen väg i att vara kreativ. Han vill att teatern och leken ska ge eleven mod att vara sig själv. På scenen är vi alla lika och hjälper varandra att nå våra drömmar och mål. Genom att jobba i grupp växer vi som individer och lär samtidigt känna andras olikheter och likheter. Viktigast av allt, menar Skärlund, är att det ska vara roligt med teater!

Praktisk information: Vårterminen 2018 startar måndagen den 29 januari och äger rum mellan 17:00 – 18:30 i Regnbågsskolans matsal där det finns en utmärkt scen. Kostnaden per termin (12 tillfällen) är endast 300 kr. Teaterskolan vänder sig till barn och ungdomar mellan 9 och 18 år.

Teaterskolan är ett samarbete mellan Gullspångs kommun, Studiefrämjandet och Bruket.


Sidan senast uppdaterad: 2018-03-12

Relaterad information

Kontakt
Kulturutvecklare
Jane Rosenlind
Telefon: 0506-362 76
E-post: Jane Rosenlind

Studiefrämjandet
PeA Winter
Telefon: 0500-38 15 57
E-post: Studiefrämjandet

Länkar
Anmälan till teaterskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun