Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Vart tog våra skulpturer vägen?

Projektet Vart tog våra skulpturer vägen? är ett samarbetsprojekt mellan Skaraborgs 15 kommuner. Samtliga kulturchefer står bakom idén som är inspirerad av de skulpturbyten som Borås och Ulricehamn gjorde under 2016.

I sommar kommer flera offentliga skulpturer att få nya tillfälliga hem då sju av Skaraborgs kommuner lånar och/eller lånar ut verk till en annan kommun. I projektet arrangerar vi även en turné med ett resande skulptursällskap som besöker alla Skaraborgs kommuner. Även om Gullspång kommun inte är med i skulpturbytet välkomnas två skulpturer, Vattenbäraren och den hoppkonstverket You and me forever till Hova den 29 juni. Skulptursällskapet består av flera handledare som kommer hålla workshops för barn och ungdomar. Galleri Hova kommer hålla extraöppet och biblioteket kommer ut på torget. Temat är vatten.

Om din förening eller ditt företag vill ha en aktivitet eller har något erbjudande den 29 juni som ni vill få med i programmet kan ni kontakta Jane Rosenlind, telefon: 0506 362 76 e-post: jane.rosenlind@gullspang.se

En ny inventering av den offentliga konsten utomhus har även gjorts och redovisas såsmåningom i en ny guidebok och på webben.

Sidan senast uppdaterad: 2018-04-11

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun