Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Kulturskolan

Kulturskolan

Välkommen till Kulturskolan i Gullspångs kommun – en mötesplats för ung kultur där drömmar förverkligas och framtiden skapas!

Kulturskolan i Gullspångs kommun kommer att erbjuda undervisning inom bild & form, teater och dans. Alla barn och ungdomar i åldrarna 7-18 år är välkomna.

Var, när och hur?

  • Kulturskolans undervisning sker efter skoltid på Regnbågsskolan i Hova.
  • Undervisningstillfällena är 12 gånger per termin.
  • Undervisningstiden är 90 minuter per tillfälle.
  • Undervisningen sker i grupp och vi delar in elevgrupperna efter ålder så att uppgifterna kan anpassas efter kunskapsnivå och mognad.
  • Alla som vill får vara med på en större gemensam utställning/föreställning varje termin.

Bild & form

Tycker du om att måla och rita? Att skulptera och skapa med händerna? I bild & form får du lära dig grunderna i konstnärligt skapande, som färg- och formlära, serieteckning, komposition och perspektiv. Du får prova olika tekniker och material och vi kommer att jobba med teman och fördjupande uppgifter. Du får utveckla dig utifrån där du själv är, du behöver inte vara bra eller bäst utan helt enkelt tycka det är väldigt roligt att skapa.
Bildpedagog: Jessica Lindholm är utbildad konstnär och har bland annat illustrerat bilderna till böckerna Kråke och Svea. Hon har även skrivit egna berättelser som Den lille målaren, en bilderbok om färger och Alice McMallis – pojken på kyrkogården, en illustrerad kapitelbok. I höst ger hon ut en faktabok för barn om gravitation.


Teater

Upptäck teaterns magiska värld! Genom teater får du möjligheten att tillsammans med andra upptäcka glädjen i att berätta historier från en scen. Du får prova på teaterns olika delar som exempelvis berättande, gestaltning, smink och kostym. Du lär dig grunderna i att agera och stå på scenen och för varje nytt år tillkommer nya utmaningar.
Teaterpedagog: Stefan Skärlund är utbildad skådespelare vid Stockholms dramatiska högskola och har jobbat som skådespelare i flera frigrupper i Stockholm. Just nu arbetar Stefan som teaterlärare vid Vadsbogymnasiet i Mariestad. Som lärare vill han vända på begreppen och ifrågasätta gamla invanda normer.


Dans

Dans är ett uttrycksmedel som återfinns i alla kulturer och under alla tidsepoker. Här får du möjlighet att dansa och ha roligt samtidigt som du utvecklar din kroppsmedvetenhet och rytmik. Mer information inom kort.


Ansökan

Ansökningsdatum gäller som köplats. Observera att anmälan öppnas i augusti i år och en blankett kommer att finnas tillgänglig som en länk på denna sida.


Vad kostar det?

Avgiften till kulturskolan är 400 kronor per termin. Inbetalningskort skickas hem i oktober för höstterminen 2018 och i mars månad för vårterminen 2019.


Bra och tänka på under läsåret

Om du av någon anledning inte kan komma på din lektion, kontakta din pedagog direkt. Vid ogiltig frånvaro mer än 4ggr/termin avslutas platsen.
Om pedagogen är sjuk eller av annan anledning behöver ställa in en lektion, så gör vi vårt bästa att nå er. Sms skickas ut till det mobilnummer som angetts på anmälningsblanketten eller via vår webbanmälan. Kom ihåg att meddela oss om ni byter mobilnummer.

Sidan uppdateras med mer information i augusti.

Sidan senast uppdaterad: 2018-06-08

Relaterad information

Kontakt

Jane Rosenlind
Kulturutvecklare
Telefon: 0506-362 76
E-post: Jane Rosenlind

Ansvarig nämnd
Barn-, utbildning och kulturnämnd

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun