Synpunkter och felanmälan

Vill du vara med och utveckla vår kommun?

Vi tar gärna emot synpunkter, förslag och klagomål från invånarna. För oss är dialogen viktig, eftersom det ger oss en möjlighet att utveckla och förbättra verksamheten. 

Din synpunkt, ditt förslag eller klagomål blir en offentlig handling

Alla inkomna synpunkter, förslag och klagomål registreras och följs upp, handlingarna är offentliga. Dina personuppgifter registreras i vårt datasystem och hanteras enligt dataskyddsförordningen GDPR, General Data Protection Regulation. Du kan också välja att vara anonym. Men då kan vi inte återkoppla till dig.

Så lämnar du en synpunkt ett förslag eller klagomål

Du kan lämna din synpunkt, förslag eller ditt klagomål via e-tjänsten som du hittar under Relaterad information.

Bekräftelse inom 14 dagar

Du får en bekräftelse på att vi har tagit emot den och besked om vart den har skickats inom 14 arbetsdagar om du lämnar dina kontaktuppgifter.

Felanmälan via formulär eller app

Gäller det en felanmälan på kommunens gator, hamn, parker eller vatten/avlopp använd istället formuläret för felanmälan som du hittar under länkar här på sidan. Eller ladda ner vår  ”Synpunkt & fel” som finns för Android och Iphone, sök på "Gullspång synpunkt" eller "Gullspång synpunkt & fel" i App butikerna så kommer den upp i söklistan. 

Skadeståndsanspråk eller överklaganden.

Här kan du inte lämna interna klagomål, felanmälningar, skadeståndsanspråk, avvikelserapporter eller överklaganden. Det är viktigt att skilja klagomål och synpunkter på verksamheterna från den lagliga rätten till överklagan och besvär över vissa fattade beslut som kommunens medborgare har. Om du vill ha hjälp med att överklaga ett kommunalt beslut läs då mer på sidan överklaga beslut.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information