Redovisning av resultatet av medborgarlöftet 2019

Inför 2019 lovade polisen och Gullspångs kommun att ha särskilt focus ungdomar i riskzon, ungdomar med psykisk och ohälsa och påverkade förare i trafiken.

Detta har polisen gjort under 2019:

• Sex riktade insatser utifrån uppkommen problembild, syfte att upptäcka unga i riskzon.
  • Utifrån problembild genomfört 17 insatser/spaningsuppdrag, mot kända platser och individer.
  • Genomfört 138 riktade eller spontanatrafikinsatser inom Gullspångs kommun. Resultat: 81 ärenden rörande rattfylleri och olovlig alt. grov olovlig körning.

• 16 informationsmöten riktade till elever, personal och föräldrar.

• Brottsförebyggande och trygghetsskapande besök i skolmiljö och på platser där unga träffas och vistas.

• Två möten mellan polis och kommunen i syfte att stärka arbetet med SSPF (skola, sociala verksamheter, polis och fritid).

• Tre möten (information & uppföljning) med det gemensamma BRÅ och Folkhälsoråd för politiker och tjänstemän.

Individ och familjeomsorgen, Unga vuxna 18-30 år:

• Beviljat nio insatser gällande öppenvård (stödsamtal med socialsekreterare & beroendecentrum).

• Beviljat fem insatser behandlingshem.

• Beviljat 20 insatser boende (sociala kontrakt och skyddat boende)

• Beviljat 18 insatser med kontaktperson

Individ och familjeomsorgen, Barn och unga:

• Beviljat 1 insatser med särskilt kvalificerad kontaktperson

• Beviljat 6 insatser med kontaktperson
  • Beviljat sju insatser med stödkontakt med socialsekreterare

• Familjebehandling tio stycken

• Drogtest två stycken

• Beviljat 1 insats RePulse

• Placering familjehem SoL fyra stycken

• Kontaktfamilj två stycken

• Stödboende två stycken

• HVB-boende 1 placering

• Beviljat 1 insats beroendecentrum

Tillsammans lovar vi att under 2020 fortsätta arbetet och insatserna för att förebygga så att ungdomar inte hamnar i missbruk och kriminalitet, samt att arbeta mot problemet med påverkade förare i trafiken.

Sidan senast uppdaterad: 2020-06-15