DÖLJ MENY

Intresseanmälan till årets feriepraktikplatser

Slutar du 9:an, åk 1 eller 2 på gymnasiet? Nu är det dags att anmäla ditt intresse för en feriepraktikplats under sommaren 2019. Har du en annan aktivitet än studier går det självklart lika bra men du måste vara folkbokförd (skriven) i Gullspångs kommun. Sista ansökningsdag är 29 mars.

Första perioden är vecka 26-28 (24 juni-12 juli) och den andra är under vecka 31- 33 (29 juli-16 augusti).

När det här skrivs är inte alla arbetsplatser färdiga än. Många av kommunens arbetsplatser tar emot feriepraktikanter varje sommar. Det kan vara inom barnomsorg, äldreomsorg och fritidsverksamhet för att nämna några. Riddarveckan behöver många feriepraktikanter i olika roller. En del arbeten sker utomhus, andra inomhus.

Skriv gärna i önskemål om var ni skulle vilja vara. Vi försöker i största möjliga mån tillgodose önskemål om arbetsplats och period men vill poängtera att det är just önskemål.

Feriepraktik är ett sätt att prova på att arbeta, testa ett yrke. Veckorna kan ge referenser och meriter som gör det lättare att vid ett senare tillfälle söka och få jobb. Samtidigt som feriepraktiken är en stor möjlighet för dig som ungdom så förväntas du ta ansvar och utföra dina arbetsuppgifter på bästa sätt.

Sista ansökningsdag är fredag 29 mars.
Alla som sökt får svar från oss. Antingen med ett erbjudande om feriepraktikplats eller med besked om att du är uppsatt på reservlistan. Hör av dig om du funderar över något. Du hittar ansökningsblankett här nedan.

Katarina Keijser
Ungdomskonsulent