Alexzandra, värdinna trygghetsboende

Alexzandra arbetar som värdinna på Amnegårdens Äldreboende i Gullspångs kommun. Hon förgyller dagarna för de boende på Amnegårdens trygghetsboende och hon har också blivit utnämnd till kommunambassadör 2023.

Hur känns det att blivit vald till kommunambassadör?

Det känns jättefint och oväntat. Jag är väldigt tacksam och stolt över de fina nomineringarna och för utmärkelsen.

Vad innebär ditt arbete som värdinna på trygghetsboendet?

Att vara värdinna innebär i stort att jag samordnar och genomför aktiviteter för de boende. Trygghetsboendet på Amnegården har 35 stycken lägenheter, som man, med eller utan bistånd, kan flytta till om man är 70 år fyllda.

Aktiviteterna är till exempel vi träffas och fikar, temafester, musikunderhållning, filmvisning, bildvisning, bingo, läsecirkel, musik till cd, promenader, andakt och vistelser i solrummet.

För att kunna anordna aktiviteterna får jag hjälp av frivilliga kommuninvånare som är med och genomför det som planeras. De får ett schema på våren och hösten så de vet när de ska komma och hjälpa till. De är fantastiska och har blivit som en familj.

Arbetet innebär planering och förberedelser inför aktiviteter och att vara tillgänglig för de boende, att de kan komma och prata om stort som smått. Social samvaro. Ibland följer jag med till apotekeket, biblioteket eller går med som sällskap på en promenad etcetera.

Hur tycker du det är att arbeta inom Gullspångs kommun?

Jag trivs jättebra och jag brukar säga att jag har ”Guldkantsjobbet”. Jag började på Amnegården 2013 och har sedan det blev ett Trygghetsboende varit med som värdinna, vilket är ett fantastiskt jobb där jag verkligen får tid med de boende.

Hur trivs du att bo i Gullspångs kommun?

Jag är uppväxt och bor i Otterbäcken, där jag trivs väldigt bra. Det är lugnt, tryggt, nära till fin natur och det bästa – att det är precis vid vattnet!