För förskola och skola samt fritidshem

Med anledning av coronaviruset gäller följande för förskola, skola och fritidshem i Gullspångs kommun. Undervisning bedrivs som vanligt i förskola och grundskola F-6 enligt Skolverkets rekommendationer.

Om situationen i Gullspångs kommun ändras så att det fattas beslut om någon form av verksamhetsförändring i förskola, skola och fritidshem kommer det att kommuniceras via skolorna.

Stanna hemma minst två dygn när du blivit frisk

Skolplikten gäller och det är viktigt att barn som är friska går till skolan som vanligt. Dock är det viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande barn och unga. Aktuell information och tips på hur du som vårdnadshavare ska agera finns på Folkhälsomyndighetens information riktad särskilt till vårdnadshavare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn och unga som bor tillsammans med någon som är covid-19 positiv rekommenderas att stanna hemma från förskola och skola i sju dagar även om de är symtomfria.

Har du frågor eller funderingar?

Ta kontakt med rektor eller skolsköterska på er förskola eller skola, eller se om din fråga redan finns besvarad av Folkhälsomyndigheten.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Awaz Karim
Barn-, utbildning och kulturchef
Telefon: 0506-363 25
E-post: Awaz Karim

Länkar

Folkhälsomyndigheten information förskolor och skolor

Skolverket information förskolor och skolor

Folkhälsomyndigheten frågor och svar om coronaviruset