För dig som är företagare

Här informerar vi dig som är företagare om länkar till sidor med aktuell information om coronaviruset. Via länkarna kan du kontinuerligt hålla dig uppdaterad.

Länkar för information

Svenskt Näringsliv om coronavirusetlänk till annan webbplats
Svenskt Näringsliv för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna som corona medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter.

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamt har sammanställt information om var du kan vända dig angående anstånd med betalning av skatt, korttidspermittering, finansiellt stöd från Riksbanken med mera.

Samlad information om coronaviruset - Tillväxtverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Information från Tillväxtverket om bland annat korttidspermittering.

Visita - besöksnäringens branschorganisationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Information för dig som driver företag inom besöksnäringen.

Svenskt Näringsliv medlemsorganisationerlänk till annan webbplats
Vid arbetsrättsliga frågor hänvisas till respektive medlemsorganisation.

Dessa regler gäller vid coronaviruset - Försäkringskassanlänk till annan webbplats
Information från Försäkringskassan

Skatteverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Information om möjlighet till anstånd för företag att betala arbetsgivaravgifter och anställdas preliminärskatt (skattekrediter).

Aktuella regler och förhållningssätt

Nya allmänna råd håll avstånd och ta personligt ansvar - Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten som bland annat gäller butiker.

Information till företag om livsmedelskontroll i rådande situation - Livsmedelsverketlänk till annan webbplats
Här kan du som driver företag med livsmedelshantering läsa om vad som gäller just nu.

Nya regler för restauranger och krogar - Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats
Folkhälsomyndighetens föreskrift som bland annat säger att verksamheter som bedriver servering ska ha rutiner för att motverka smitta av covid-19, endast ha bordsservering samt säkerställa att det inte förekommer trängsel eller köer i verksamhetens lokaler.

Frågor och svar om corona för företag - Livsmedelsverketlänk till annan webbplats
Här kan du som företagare få svar på frågor om coronaviruset och vad som just nu gäller.

Stöd och hjälp företag

Här samlar vi information om vad du som företagare kan få för hjälp.

Möjlighet att begära anstånd med avgifter och snabbare betaldag på fakturor

Företag som på grund av Coronapandemin behöver ansöka om möjlighet till anstånd gällande kommunala tillsynsavgifter, tillståndsavgifter, hyror, avgifter för allmän plats och VA-avgifter kan höra av sig till kommunen. Se kontaktuppgifter på fakturan.

Leverantörsfakturor ska betalas skyndsamt till de företag som själva begärt att få betalt snabbt. Beslutet gäller under den tid som coronapandemin fortlöper.

Hjälp från organisationer och myndigheter

Navigera och parera - stöd för framtiden via Connect Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Hur hanterar ditt företag oväntade utmaningar och den osäkerhet som råder nu? Connect Väst erbjuder stöd och hjälp för att hitta en väg framåt ur krisen.

FöretagsAkuten i Skaraborg - Nyföretagarcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
FöretagsAkuten i Skaraborg stöttar dig som är småföretagare, såväl nystartad som väletablerad. Få kostnadsfri konfidentiell företagsrådgivning med anledning av att det nya coronaviruset snabbt skapat allvarliga konsekvenser. FöretagsAkuten lotsar dig vidare till rätt aktör beroende på ditt företags behov.

Information om coronaviruset - Regeringskansliet
Här finns information från regeringen gällande bland annat stöd till företagare.

Permitterad personal?

Har ditt företag permitterat eller sagt upp personal? Tipsa dem gärna om att anmäla sitt intresse för arbete i kommunens verksamheter under Corona-perioden till oss via e-tjänsten nedan.
Arbete under Corona-perioden, intresseanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information om corona på gullspang.se

Tillsammans med denna sida finns fler sidor, riktade till specifika målgrupper. I mobiltelefon och surfplatta når du sidorna via mobilmenyn längst upp på sidan. Via stationär och bärbar dator når du sidorna via sidmenyn.

Sidan senast uppdaterad: 2020-04-27

Björn Jonsson
Samhällsutvecklare med mark, exploatering och näringslivsansvar
E-post: Björn Jonsson