DÖLJ MENY

Blanketter, e-tjänster och självbetjäning

En del av kommunens blanketter och e-tjänster kan undertecknas med en e-legitimation. En e-legitimation kan jämföras med en vanlig ID-handling, till exempel ID-kort eller körkort. Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt skriva under en handling och skicka in den till kommunen i form av ett elektroniskt dokument.

Du som redan är kund i en internetbank kan läsa mer på din banks hemsida hur just din e-legitimation fungerar. Vad gäller en juridisk person (aktiebolag, handelsbolag eller ideell förening) så är det firmatecknarens eller ombudets e-legitimation som används.

Om du vill signera digitalt så godkänner vi endast digitala signaturer som är upprättade med hjälp av ett BankID från Handelsbanken, SEB, Swedbank, SkandiaBanken, Länsförsäkringar Bank, Danske Bank, Sparbanken Finn, Sparbanken Gripen, Ikano Bank, Nordea och Telia.
Du kan läsa mer om e-legitimationer på e-legitimation.selänk till annan webbplats

Barn och utbildning

E-tjänst - Anmälan om plats
För dig som vill ansöka om plats i grundskolan

E-tjänst- Anmälan om plats  länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som vill anmäla plats på förskola och fritidshem.

E-tjänst - Förskola och fritidshem länk till annan webbplats
E-tjänst för dig som redan har barn i förskola och fritidshem. Här kan du logga in för att fylla i inkomstuppgift, schematider, uppsägning av plats med mera.

Uppgifterna du lämnar kommer att databehandlas i vårt verksamhetssystem för förskola och skola.

Unikum-webbverktyg för elever, lärare och vårdnadshavare
Verktyget gör det lätt att samarbeta kring mål, planer och dokumentation, och stödjer dialogen mellan hem och skola

Bygga och bo

Bygglov och anmälan byggnation

E-tjänsten Mitt byggelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
I e-tjänsten Mitt bygge finns både information och handledning för hur bygglovsprocessen går till och en digital ansökan.

Vatten och avlopp

E-faktura för VA öppnas i nytt fönster

Lämna din vattenmätaravläsning,se historik för vattenförbrukning och fakturor, hämta autogiroblankett med mera
E-tjänst vatten och avlopp

Övriga blanketter bygga och bo

Kultur och fritid

Parker och grönområden

Stöd och omsorg

Miljö

Avfall och återvinning

Avfallshanteringen i Gullspångs kommun hör sedan den 1 januari 2016 till Avfallshanteringen Östra Skaraborg (AÖS). De flesta blanketter gällande avfall och sopor hittar du på AÖSlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Näringsliv och företagande

Kemikaliehantering

Miljö- och hälsoskydd

Alkoholhantering
Serveringstillståndlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Gullspångs kommun ingår i ett samarbete med andra kommuner i Skaraborg kring ansökan om serveringstillstånd. På webbsidan ovan kan du  söka serveringstillstånd för alkohol.
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Livsmedelshantering
Anmälan om registrering av livsmedelsverksamhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Anmälan om avregistrering livsmedelsverksamhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster