Gullspångs kommun Till startsidan Gullspångs kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nytt projekt ska hålla Gullspångs kommun rent

Lagom till sommaren påbörjas projektet ”Håll Gullspångs kommun rent” med fokus på arbetsmarknad och kommunutveckling.

Medarbetare från Mariestad, Töreboda och Gullspångs avdelning för gata- och park, Arbetsförmedlingen och VISA (Verksamhet för integration, studier och arbete) i Gullspång har sjösatt ett nytt projekt. Det ska bidra till arbetssökandes möjlighet till utveckling och gynna kommunens positiva utveckling.

-Deltagarna i projektet kommer ni att träffa på i kommunens alla tätorter och offentliga mötesplatser, badplatser, i evenemang och ute i föreningar.

Tanken är att de ska vara gata-och parks förlängda arm, säger Monica Högberg, arbetsmarknadskonsulent på Gullspångs kommun.

Arbetslösheten är relativt hög i Gullspångs kommun men det pågår hela tiden rekryteringar, kompetensutveckling och arbetsmarknadsåtgärder som denna. Sedan juni 2018 till juni 2019 har antalet arbetslösa minskat med drygt 20 personer.

-Det är viktigt att långtidsarbetslösa får en chans till arbete, lära sig svenska och integreras i samhället. På det sättet får de möjlighet till utveckling samtidigt som de bidrar till kommunens positiva utveckling, säger Monica

Sidan senast uppdaterad: 2019-06-24