Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Gullspångs kommun omfattar busstrafik samt tågtrafik på Kinnekullebanan.

Med Kinnekullebanan kan du ta dig till Göteborg eller Örebro på ett bekvämt och snabbt sätt. Tidtabeller hittar du på Västtrafiks hemsida se under länkar här på sidan.

Lokala och regionala bussar körs av Västtrafik. Reseplanerare och tidtabeller hittar du på Västtrafiks hemsida. Du kan också ringa Västtrafik för att få hjälp, se kontaktuppgifter i menyn eller på Västtrafiks hemsida. Även Bergslagståget trafikerar kommunen med buss, se under länkar för tidtabell.

Seniorkort

Alla som är 75 år eller äldre och boende i Gullspångs kommun kan ansöka om ett seniorkort som innebär att man får åka gratis i kollektivtrafiken inom kommunens gränser. Västtrafik skickar hem ett erbjudande till dig som är folkbokförd i kommunen. Brevet kommer några veckor före det att du fyller 75 år. För att beställa ditt personliga seniorkort behöver du bara skicka in svarstalongen eller tacka ja via Västtrafiks hemsida. Du kan läsa mer om seniorkortet på Västtrafiks hemsida, du hittar adressen under länkar här på sidan.

Särskild kollektivtrafik är till för dig med särskilda behov, tillexempel om du bor i ett område där det saknas kollektivtrafik eller om du på grund av funktionshinder inte kan resa med allmänna kommunikationsmedel. Särskild kollektivtrafik samordnas genom en beställningscentral. För vidare information se Närtrafik och Färdtjänst.

Sidan senast uppdaterad: 2018-08-17

Relaterad information

Kontakt

Lena Norrström
Samhällsplanerare  
Telefon: 0506-362 79
E-post: Lena Norrström

Västtrafik
Telefon: 0771-41 43 00

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar

Västtrafiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Färdstjänst och sjukresor
Bergslagstågetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun