Gullspångs kommun Till startsidan Gullspångs kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Investera och etablera

I Gullspångs kommun finns det fler än 500 registrerade företag. Många av dessa företag är lantbruk och enskilda företag. Det finns cirka 180 registrerade aktiebolag i kommunen. Några av de större företagen som finns i kommunen är Moelven Vänerply AB (som tillverkar plywood), Nimoverken AB (tillverkar bland annat torkskåp), Partex AB (märkningssystem, Jonsac AB (förpackningar), Hova Rörledningsaffär AB (VVS arbeten med mera) och Zinkano AB (ytbehandling).

Besöksnäringen i kommunen utgör en viktig del i företagandet, mycket tack vare den vackra och sjönära naturen som finns här. Kommunen bedriver ett långsiktigt arbete för att utveckla besöksnäringen tillsammans med företagen.

Strategiskt läge

Kommunen gränsar till Sveriges största insjö, Vänern och i Otterbäcken finns en naturlig djuphamn som ingår i Vänerhamn AB. Våra två största tätorter, Hova och Gullspång ligger båda strategiskt längs de vältrafikerade vägarna E20 respektive riksväg 26 och länsväg 200.

Inom 45 minuters restid finns tre universitet/högskolor - Skövde, Karlstad och Örebro.

Fråga nån som driver företag i Gullspångs kommun

Vill du höra dig för och ställa frågor till någon som driver företag här är du välkommen att kontakta någon av våra företagsambassadörer. Under länkar här på sidan så kan du läsa företagens egna berättelser om vilka fördelar de ser med att driva företag i Gullspångs kommun, där finns även deras kontaktuppgifter.

Företagstomter

Gullspångs kommun har mark för företagsetableringar i mycket bra lägen. I Hova vid E20, i Otterbäcken vid Inlandsvägen riksväg 26, och nära Otterbäckens hamn, samt i utkanten av Gullspång.

Information om och för företag

På våra sidor för Företag & Näringsliv kan du läsa mer om vad Gullspångs kommun gör för att främja utvecklingen av det lokala näringslivet och olika projekt som pågår. Är du nyföretagare hittar du även nyttig information som handlar om att starta och driva företag  samt information om tillstånd.

Vi listar även lediga lokaler och mark och kommunens aktuella upphandlingar.

Sidan senast uppdaterad: 2019-01-17

Relaterad information

Kontakt

Vakant
Näringslivsansvarig
Telefon:
E-post:

Ansvarig nämnd

Kommunstyrelsen

Länkar företagsambassadörer

Mona berättar om livet som företagare i Gullspångs kommun

Julia berättar om livet som företagare i Gullspångs kommun

Länk lediga lokaler och mark

Lediga lokaler och marköppnas i nytt fönster