Drömboende på Sjögläntan växer fram

Bilden föreställer ett fotografi av en husgrund framför en sjö

Snart kommer man att kunna se den första Vänern-nära villan stå uppbyggd på tomtområdet Sjögläntan i Otterbäcken. Gjutningen av husgrunden påbörjas under denna vecka och under kommande veckor förväntas huset att byggas upp och ett drömboende kan skapas.

I höstrusket kanske inte området ser så mycket ut, men här längs Vänerns kant, kommer snart ett nytt bostadsområde att växa fram. Familjer från kommunen och från andra delar av Sverige, och världen, har valt att detta ska bli deras plats på jorden. En plats ett stenkast från Sveriges inlandshav Vänern. En plats med vattnet och solnedgången som utsikt, med skogen vid knuten och med närhet till samhällen och större städer. En plats för drömmar att växa fram, och inte minst, drömboenden att byggas upp.

Anna och Benny var de första köparna till en av de 32 tomterna på området. Som Gullspångsbor känner de till området och kommunen väl, och de har länge drömt om att få bygga upp ett hem från grunden.

"Vi trivs bra i Gullspångs kommun, så det var en självklarhet att bo kvar inom kommunen. Vi har länge haft i tankarna att det skulle vara roligt att bygga upp ett hus från grunden, så när detta område kom ut till salu så passade vi på", säger Anna och Benny.

I vår planeras inflytt

Sedan en tid tillbaka har Anna och Bennys tomt, som ligger på gatan närmast vattnet, förberetts inför gjutningen och kort efter gjutningen kommer huset att börja monteras.

"När huset är på plats kommer vi att tillsammans med olika hantverkare att påbörja arbetet inomhus. Vi har tagit en delad entreprenad då vi vill ta hjälp av lokala företag så mycket som möjligt. Vi hoppas att allt kommer att flyta på och vi räknar med att flytta in i under våren nästa år", säger Benny.

Tomtområdet Sjögläntan består av 32 tomter, varav 22 tomter lades ut till försäljning under förra hösten. 5 av 6 tomter på raden närmast vattnet är sålda. Försäljningen sker genom Svensk Fastighetsförmedling i Mariestad.

Läs mer om tomterna här. Länk till annan webbplats.