Gullspångs kommun Till startsidan Gullspångs kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Monas berättelse om livet i Gullspångs kommun som företagare

Mona på sin gård i Gullspångs kommun

På filmen berättar Mona om vad hon uppskattar mest med att bo på landet och vad som är livskvalitet för henne. I texten nedan kan du ta del av hela hennes berättelse om hur hon hittade livskvalitén i Gullspångs kommun.

Mona berättar om livet i Gullspångs kommun

Jag är norrlänningen som gick vilse 22 år i storstan och som äntligen har hittat hem i Gårdsjö, Gullspångs kommun. Jag och maken köpte sommaren 2015 en liten gård en bit öster om Högsåsens vandringscentral och naturreservat. Vi kände till området lite tack vare ett besök i Tivedens nationalpark några år tidigare. Vi längtade länge ut på landet då storstadslivet egentligen inte alls är vår grej.

Vi driver tillsammans företaget Fru Gran AB här på gården och vi planerar att under de närmaste åren successivt bygga upp en mångfacetterad verksamhet. Vi har redan öppnat "Fru Gran B&B i Tiveden", vi har en liten bigård, linderödsgrisar, myskankor och katter. Jag tar dessutom uppdrag som trädgårdsdesigner. I vår (2017) drar vi igång "Andelsjordbruk hos Fru Gran" och vi planerar att så småningom bygga ett förädlingskök/gårdsmejeri, utöka vår småskaliga djurhållning, skapa en besöksträdgård och öppna café.

Hur kom det sig att du flyttade till just Gullspångs kommun?

Att vi flyttade till just Gullspångs kommun var, sanningen att säga, inget medvetet val. Vi hittade en gård som vi blev förälskade i och som ligger i en fantastisk miljö. Resten fick lösa sig tänkte vi. Vi visste i stort sett inget om kommunen innan vi flyttade hit. Lite som att spela på lotteri men det visade sig att vi drog en högvinst!

Det här värdesätter jag mest med att bo i Gullspångs kommun

Det känns lite som att vi bor i hjärtat av Sverige, nära till allt men ändå mitt i lugna skogen. Vi uppskattar närheten till både Vänern och Vättern och hoppas på fina långfärdsskridskoturer om vintrarna och sköna strandbad om somrarna. Men det vi tycker bäst om med att bo där vi bor är att det är mitt i naturen. Vi tycker båda om att vistas i en lugn skogsmiljö och här finns gott om det. Vi bor liksom mitt i paradiset :D

Vi upplever också att vi har blivit så varmt välkomnade av både nära grannar, grannar lite längre bort (vi räknar alla inom 5 mils radie som grannar och möjliga samarbetspartners) och även av kommuntjänstemän. Vi får glada tillrop och mycket stöttning kring den verksamhet vi håller på att bygga upp och har vi minsta fråga så får vi god hjälp att ta reda på det vi behöver veta. Och det gäller oavsett om vi kontaktar Gullspångs kommun direkt eller om det är någon av grannkommunerna som Gullspång samarbetar med i vissa frågor. Det har också underlättat mycket för oss att vi har fiberuppkoppling för även om vi i mångt och mycket kommer att arbeta med jorden så är en snabb och bra uppkoppling nyckeln till mycket.

Vad är det bästa med att driva företag i Gullspångs kommun?

Vi har endast kort erfarenhet av att driva företag i Gullspångs kommun men det vi uppskattar mest hittills är att vi alltid har mötts med leenden, glada tillrop och bra svar på våra frågor från tjänstemannasidan i kommunen. Dessutom har flera av entreprenörerna i området och föreningen som sköter Högsåsens vandringscentral visat intresse av att samarbeta. Det uppskattar vi mycket.

Vad skulle du ge för råd till någon som går i tankar att flytta till Gullspångs kommun?

Vi vill verkligen rekommendera den som vill leva ett mindre stressigt liv i vacker natur där man alltid är välkommen att lyfta luren till kommunen och att flytta hit till Gullspång. Här finns en varm och välkomnande attityd.
Hittar du ditt drömboende - slå till!

Vad skulle du ge för råd till någon som går i tankar att starta företag i Gullspångs kommun?

Affärsidén måste du förstås ha själv men från idé till företag finns hjälp att få. Vi har bara positiva erfarenheter av snabb och bra service och kunniga svar på våra frågor både från kommunen och från Länsstyrelsen.

Vad är ditt bästa smultronställe i Gullspångs kommun?

Eftersom vi inte flyttade hit direkt när vi hade köpt gården så har vi inte hunnit uppleva så mycket av omgivningarna ännu men vi har förstått att här finns mycket att uppleva båda av natur och kultur. Att Högsåsen med alla fina vandringsleder och lilla sjön Narven dessutom ligger precis utanför vår dörr har också bidragit till att vi rört oss mest i närområdet. Vi trivs så fantastiskt bra här att vi känner mycket litet behov av att dra iväg någon annanstans. Så mitt bästa smultronställe får bli vår egen gård...
Välkommen hit!

Vad gillar du att göra på din fritid?

Jag tycker om att påta i trädgården, baka, laga mat, snickra, handarbeta och röra mig i skog och mark, både för att bara uppleva naturen och för att plocka bär och svamp. Här finns verkligen lugnet och tystnaden som jag har längtat så länge efter.

Välkommen att kontakta mig om du har frågor om hur det är att bo och leva i Gullspångs kommun.

Med vänliga hälsningar
Mona M Hallin
E-post: mona@frugran.se
Telefon: 0730-36 16 24

Här kan du läsa fler berättelser om livet i Gullspångs kommun

Stefans berättelse om livet i Gullspångs kommun
Lisas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Gunillas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Katarinas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Saras berättelse om livet i Gullspångs kommun
Jonnas berättelse om livet i Gullspångs kommun
Julias berättelse som livet som företagare i Gullspångs kommun

Läs mer om att flytta till Gullspångs kommun

Sidan senast uppdaterad: 2019-07-04