Kommunala fritidshem

Före och efter skoldagen kan ditt barn gå på fritidshem (fritids) eller skolbarnsomsorg som det kallas inom kommunen. Fritidshem är öppna för barn mellan 6 och 12 år som har föräldrar som arbetar eller studerar.

Fritidshem

I Gullspång finns Yngre Fritids som riktar sig mot förskoleklass till årskurs 2 och Äldre Fritids som riktar sig mot elever från och med årskurs 3. Båda fritidshemmen är belagda på Gullstensskolan F-6.
I Otterbäcken på Gallernäset finns fritidshemmet Snäckan.
I Hova på Regnbågsskolan finns det ett fritidshem.

Öppettider: måndag - fredag från klockan 06.00 till klockan.19.00

Aktuella Kompetensutvecklingsdagar när fritidshemmet är stängt 2022/2023

Hösterminen 2022 är det kompetensutvecklingsdagar 15 augusti och 31 oktober .
Vårterminen 2023 är det kompetensutvecklingsdagar 6 mars och 17 maj.

De vårdnadshavare som under dessa dagar är i stort behov av barnomsorg, är välkomna att lämna sitt barn på en avdelning i Gullspång eller i Hova. De kommer där att tas om hand av vikarierande personal.
För att kunna planera verksamhetn ber vi Er att fylla i anmälan och lämna till ditt fritidshem, minst två veckor innan aktuellt datum.
OBS! Ny anmälan görs till varje kompetensutvecklingsdag.

Anmälan om plats på förskola och fritidshem

Man ansöker om plats på förskola och fritidshem via vår e-tjänst, Förskola och fritidshem, anmälan om plats och inkomstuppgift . Inloggning sker med Mobilt BankID (Om du är familjehem, god man, har skyddad identitet eller du som saknar bank-ID, kontaktakta skoladministrationen via skoladmin@gullspang.se eller 0551-361 58 för att få blanketter hemskickade.) Anmälan bör göras sex månader innan behov av plats.

Du får erbjudande om plats på förskola skickat via mail/sms med en länk till vår e-tjänst där ni kan tacka ja eller nej till platsen. När du tackat ja till platsen, ska du kontakta fritidshemmet för att boka inskolningstider. Om ditt barn av någon anledning inte kan börja detta datum måste du kontakta fritidshemmet. Avgift betalas från första dagen. Om du tackar nej till erbjudande om placering mister du din köplats och du får ansöka på nytt när behov av fritidsplats uppstår.

Ändra schema, inkomst, uppsägning med mera

För dig som redan har barn i förskola eller fritidshem finns en app att registrera schema, frånvaro eller ändra dina kontaktuppgifter. Appen heter Edlevo. mer information om appen finns till vänster under undermenyn Edlevo.
Schemaändringar måste lämnas in i god tid, (minst 7 dagar innan).

Dina inkomstuppgifter anmäler du i e-tjänsten under Självservice. De som inte anmäler inkomst får betala enligt högsta taxan. Uppgifterna du lämnar kommer att databehandlas i vårt verksamhetssystem för förskola och skola.

Uppsägningstiden är två månader och räknas från den dag uppsägningen kommer in till kommunen. Det räcker inte att muntligt meddela förskolan eller fritidshemmet att ditt barn ska sluta. Vill du säga upp platsen innan så gör du det i Edlevo-appen.

Kostnad för plats på fritidshem

Information om avgiften för en plats fritidshem i Gullspång kommun finns till vänster under undermenyn förskola/vilkor och avgifter.

Sidan senast uppdaterad:

Relaterad information

Kontakt

Elenor Spetz Ramberg
bitr. Rektor Gullstensskolan
Telefon: 0551-360 45
E-post: Elenor Spets Ramberg

Per Hallén
Rektor Regnbågsskolan
Telefon: 0551-361 71
E-post: Per Hallén

Yngre Fritids
Telefon: 0551-361 54

Äldre Fritids
Telefon: 0551-361 61

Snäckan
Telefon: 0551-361 80

Regnbågsskolans fritidshem
Telefon: 0506-361 68

Ansvarig nämnd

Barn-, utbildning- och kulturnämnden

Dokument

Anmälan om barnomsorg på kompetensutvecklingsdagar Pdf, 129.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Fritidshem-Bra att veta Pdf, 274.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Självservice - länkar till våra e-tjänster och blanketter

Edlevo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Plats på förskola och fritidshem, anmälan Länk till annan webbplats.

Inkomstuppgifter, anmäla och ändra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.