Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Förskola

Kille och tjej som ritar på en förskola i Gullspångs kommun

Förskolan i Gullspångs kommun omfattar 4 förskolor och cirka 220 platser. Här vistas barn i ålder 1-5 år. Förskolan är en egen skolform med eget styrdokument (Läroplan för förskolan).

Öppettider

Samtliga förskolor har öppet måndag till fredag mellan 06.00 och 19.00.

Privata alternativ

I Gullspångs kommun finns inga förskolor med annan huvudman än kommunen.

Öppna förskolan

I Gullspång finns en öppen förskola. Hit kan barn komma tillsammans med sina föräldrar för att umgås och leka. Här arbetar en familjepedagog och två familjecoacher.

Förskolans kompetensutvecklingsdagar

Barn-, utbildning- och kulturnämnden har beslutat att kommunens förskolor ska stängas fyra dagar per år för planering och kompetensutveckling av pedagogerna. Under dessa dagar är en eller två förskolor öppna vid behov. Information finns på respektive förskola god tid i förväg.

Vi vet att kompetensutveckling är något som ditt barn får stor glädje av eftersom det innebär att pedagogerna kan arbeta med systematiskt kvalitetsarbete och ta del av aktuell forskning. Det är av stor vikt att all personal utbildas samtidigt för att senare kunna ha ett erfarenhetsutbyte av varandra. Kompetensutveckling sker också kontinuerligt under terminen men detta påverkar inte förskolans öppettider.

De föräldrar som under en sådan kompetensutvecklingsdag är i stort behov av barnomsorg, är välkomna att lämna sitt barn på en avdelning i Gullspång eller på en avdelning i Hova. De kommer där att tas omhand av vikarier. För att kunna planera dagarna ber vi dig att fylla i en anmälan, och lämna till din förskola/fritidshem senast två veckor innan kompetensutvecklingsdagen.

Aktuella kompetensutvecklingsdagar när förskolan är stängd 2017-2018

Hösten 2017 är det kompetensutvecklingsdag 21 augusti och 1 november. Våren 2018 är det kompetensutvecklingsdag 5 mars och 20 juni.

Jämför förskolor

På Skolverkets sida kan du jämföra Gullspångs förskolor med andra kommuner. Länk hittar du här på sidan under Relaterad information.

Sidan senast uppdaterad: 2017-12-06

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun