Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Genvägar

Leader Nordvästra Skaraborg klart för start

Jordbruksverket beslutade den 28 januari 2016 att godkänna Leader Nordvästra Skaraborgs strategi för programperioden 2014-2020.

Leader Nordvästra Skaraborg har blivigt tilldeladade Sveriges största LAG-budget på 58 500 402 kr. Nu kan verksamheten inom ramen för den lokala  utvecklingsstrategin inom lokalt ledd utveckling genom leadermetoden börja.

Budgeten är fördelad i tre fonder; Landsbygdsfonden, Regionala utvecklingsfonden och Socialfonden. Inom Leader och lokal ledd utveckling finns även en fjärde fond; Havs- och fiskerifonden. Den fonden har Leader Nordvästra Skaraborg inte valt att ta med i strategin då det finns ett Leaderområde som fokuserar enbart på fiske.

Ordförande Rune Skogsberg berättar att arbetet med strategin pågått under ett års tid. Till en början på var sitt håll fram till sammanslagningen av nord och väst då det blev en gemensam strategi.

I väntan på startdatum har vi rekryterat ny verksamhetsledare och verksamhetsutvecklare som nu ska sätta denna strategi i verk och starta upp kansli här i Skara på Green Tech Park.

Här kan du läsa pressmeddelandet i sin helhet Leader Nordvästra Skaraborg klart för start!PDF

Sidan senast uppdaterad: 2016-02-05

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun