Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Genvägar

2015 års kulturpristagare

Årets kulturpristagare har nu utsetts av Barn- utbildning och kulturnämnden.

Kulturpris 2015 tilldelas Harald Ericsson

Motivering: Harald Ericsson har från 1973 och framåt, tillsammans med framlidne Nils Klarin intervjuat och spelat in ett stort antal äldre Amnehäradsbor. Inspelningarna som nu överförts till CD-skivor utgör en ovärderlig dokumentation av levnadshistorier och inte minst dialekter. Harald Ericsson har i många sammanhang underhållit och roat publik med historier och direktläsning. Dessutom har Harald under många år varit verksam som auktionist vid syföreningsauktioner, församlingsaftnar. m. m. också det en form av kulturgärning.

Kulturturism 2015 tilldelas Lars Göran Ytterberg

Motivering: Lars- Göran Ytterberg i Hova har vid ett flertal tillfällen lockat mycket folk till Hova för att få höra berättelsen om ortens store son Stikkan Andersson. Lars- Göran Ytterberg har dessutom ur egen ficka bekostat Stikkankonserter på Veramagasinet i samband med sina vandringar i ”Stikkans fotspår” där det sjungits och spelats musik och låtar som Stikkan gjort. Under kulturarrangemanget Sköna Maj har detta lockat hundratals personer till Hova och satt Hova på kartan. För att inte tala om höstens ”Buss på stan” som kom med 50 personer varje dag under nästan två veckor för att se Stikkans födelsehus och höra Lars Göran Ytterbergs föreläsning.

Kulturhistoria 2015 tilldelas Sune Jakobsson och Björn Larsson

Motivering: Sune Jakobsson och Björn Larsson har på ett förtjänstfullt sätt fört fram Frans G Bengtsson och hans författarskap i Gullspång. De har skapat ett scenkoncept med uppläsning, sång och musik med utgångspunkt i författarens verk som lockar ung och gammal, som de dessutom turnerat runt i landet med.

Årets ungdomsaktivitet 2015 tilldelas Tilda Evertsson

Motivering: Tilda Evertsson har varit involverad i Arena Gullspång med (kakbuffén och stickgraffitti).Hon borde även få beröm för sitt stora engagemang med asylboendet och naturligtvis för sitt eget konstnärskap med utställning under hösten i Hova.

Sidan senast uppdaterad: 2015-11-02

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun