Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Genvägar

Bussresan genom vår vackra kommun

Bussresan gjorde ett stopp vid Högsåsens vandringscentral

Under torsdagen så genomförde turismorganisationen i Gullspångs kommun en bussresa genom kommunen. Syftet med resan var att visa upp den stora tillgång som finns i kommunen när det gäller sevärdheter, aktiviteter och boendeanlägningar, samt att man knyter nya personliga kontakter. Att kunna tipsa besökare om utflyktsmål och smultronställen är en del av arbetet med gott värdskap som man satsar på i kommunen. 

Här kan du se mer bilder från bussresanPDF

Med på resan var turistföretagare, grannkommunernas turistpersonal, sommarens turistvärdar, politiker, tjänstemän och andra nyckelpersoner som möter besökare. Resan startade i Hova där man bland annat fick information om Galleri Hova, vandrarhemmet, Hova Riddarvecka och Stikkan Andersson. Färden gick sedan vidare till Otterbergets Bad och Camping där resenärerna fick chansen att kika i campingens nyrenoverade kiosk samt att besöka den långa fina sandstranden vid Skagern.

Bussen fortsatte sedan till Högsåsens vandringscentral där Arne Albertsson berättade om alla de kulturskatter som passerades längs vägen. Man hann även med ett besök på Fårgården i Åsebol där timmerhusen för besökare visades upp samt en nybyggd informationsstuga.
Efter lunchen så fortsatte resan mot Otterbäcken där Birgit Götenstedt bland annat berättade om gästhamnen, sjöfartsmuseum, järnvägsmuseum, restauranger och Kooperativet laxenss loppis. Ett stopp gjordes även vid Barfotens camping.

Bussen gick vidare genom Gullspångs samhälle där man passerade dressinbanan, Göta Holme och fick information om Gullspångsälvens naturreservat samt laxtrappan. På södra Råda gamla kyrkplats gavs en guidning inne i kyrkan av Agne Nicklasson. Med sin breda kunskap berättade Agne om hur rekonstruktionen fortskrider. Södra Råda bygdegård visades upp och där passade man även på att inta ett gott eftermiddagskaffe.

På väg tillbaka till Hova stannade bussen till vid Ribbingsfors Herrgård, där gavs information om den vackra 9- håls golfbanan samt Gerdas restaurang. Men även att herrgården kan bokas för övernattning samt om den sommarutställning som slår upp portarna i samband med Arena Gullspång i maj. Utställningen i form av en 90 meter lång textil med illustrationer ur boken Röde Orm kommer att kunna besökas under hela sommaren. Färden avslutades med att åka över Delebäck tillbaks till Hova.

Gullspångs kommun vill rikta ett stort tack till alla medverkande för en lyckad dag!

Sidan senast uppdaterad: 2015-04-24

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun