Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Genvägar

Bra resultat för hemsidan

Uppåtpekande pil

Gullspång kommun placerar sig på en hedrande tredjeplats i Skaraborg när det gäller resultatet av Sveriges Kommuner och Landstings webbundersökning 2014. Där undersöks Sveriges kommuners webbinformation till medborgarna. Gullspångs kommuns hemsida förbättrade sig ytterligare från förra årets mätning och når nu total resultatet 86%. Detta placerar Gullspångs kommuns hemsida på 20 i topp listan för hela landet inom fyra av de tolv delområden som undersökningen baseras på. De fyra delområden där Gullspångs hemsida ligger i framkant är grundskola, äldreomsorg, handikappomsorg samt tillstånd, näringsliv och krisinformation.

Undersökningen baseras på cirka tvåhundrafemtio frågor som man ska kunna hitta svaret på inom två minuter. På Gullspångs kommuns hemsida hittar man 86 % av frågorna inom två minuter enligt undersökningen, vilket är högre än genomsnittet i Sverige som ligger på 78%. För att nå bra resultat arbetar Gullspångs kommun kontinuerligt med att förbättra hemsidan utifrån de resurser och behov som finns.

Jämfört med Skaraborg hamnar Gullspång på en hedrande tredje plats:
1. Lidköping 90%
2. Falköping 87%
3. Gullspång 86 %
4. Götene 83%
5. Mariestad, Töreboda och Skövde 82%
6.Vara och Essunga 78 %
7.Skara och Tidaholm 76%
8. Tibro 74%
9. Karlsborg 73%
9. Hjo och Grästorp 72%

Informationen till medborgarna har med åren fått en allt större betydelse inom den offentliga sektorn. Fler söker informationen via internet och förväntas hitta information och svar på sina frågor på kommunens webbplats. Detta ökande tryck gör att mängden information ökar samtidigt som krav finns på att den ska vara aktuell och intressera läsaren. 

Frågor om webbundersökningen besvaras av Elin Asp, Informationsansvarig Telefon: 0506-362 84
E-post: Elin Asp

Sidan senast uppdaterad: 2014-10-27

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun