Till startsidan för  kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Genvägar

Landshövdingen på besök i Gullspångs kommun

Landshövding Lars Bäckström, Kommunalrådet Carina Gullberg och Kommunchef Elisabeth Olsson

Landshövding Lars Bäckström fortsätter sin kommunturné och den 27 maj var det dags att besöka Gullspångs kommun. På programmet stod möte med bland andra kommunstyrelsens ordförande Carina Gullberg och kommunchef Elisabeth Olsson. Studiebesök gjordes på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Hova, konstnärkollektivet Galleri Hova samt företaget Partex Marking Systems AB i Gullspång.

Landshövdingen anlände till Hova under förmiddagen i sällskap med Eva Stark och Magnus Silferala från Staben. Boendet för ensamkommande flyktingbarn i Hova besöktes och enhetschef Karin Burman berättade om verksamheten. Landshövdingen fick tillfälle att träffa Sabin 19 år, han kom som 14-åring till Hova från Kabul i Afghanistan. Sabin berättade om mötet med Sverige och vilka utmaningar det innebar.
Ett viktigt steg i integrationen är att ge barnen förutsättningar för att komma ut på arbetsmarknaden när de gått ut skolan. Karin Burman berättade att man tidigt försöker att knyta kontakter med företag för möjlighet till praktikplatser som sedan kan leda till arbete.

Besök på boendet för ensamkommande flyktingbarn

Kommunchef Elisabeth Olsson och kommunstyrelsens ordförande Carina Gullberg berättade om Gullspångs kommun, vilka utmaningar en liten kommun står inför men även alla de möjligheter som finns inte minst med tanke på den vackra naturen och närheten till vatten. Landshövdingen konstaterade att Gullspångs kommun utför ett föredömligt arbete i asylfrågorna och ger även beröm för den prisade äldreomsorg som bedrivs i kommunen.

Dagen fortsatte med ett besök på konstnärskollektivet Galleri Hova, här visades jubileumsutställningen Kvitter. De deltagande konstnärerna har sina ateljéer runt Hova och Tived. Flera av utställarna har gjort offentliga utsmyckningar och har mångårig erfarenhet av egen utställningsverksamhet i Sverige och utomlands. Bland utställarna kan nämnas Jessica Lindholm, illustratör, Eva Rittsel, glaskonst och Maria Folkesson, keramik.

Lars Bäckström och Jessica Lindholm

Besöket avslutades i Gullspång på familjeföretaget Partex Marking Systems AB. Partex tillverkar produkter och tillbehör samt erbjuder tjänster för identifikation av elledningar, rör och kablar. Vd Mikael Persson samt ägarna Sophie och Torbjörn Lööf presenterade verksamheten och den historia som ligger bakom det framgångsrika företaget.
Sophie Lööf berättade även om Lööf Foundation som är en filantropisk stiftelse utan vinstintresse som vill bidra till andras utveckling och välmående, både lokalt och globalt. Stiftelsen ska främja omsorg av barn och ungdomar, miljövård samt social hjälpverksamhet. Sophies engagemang för barn och ungdomar syns bland annat genom inspirerande föreläsningar för arbetslösa ungdomar i Gullspångs kommun men även genom byggandet av barnhem till föräldralösa barn i Nepal.

Besök på Partex Marking Systems AB
Besök på Partex Marking Systems AB
Sophie Lööf och Lars Bäckström

Sidan senast uppdaterad: 2014-05-28

Kontakta oss

Adress

Gullspångs Kommun
Torggatan 19
Box 80
548 22 Hova

Telefon

0506-360 00

Samarbetskommunerna
Mariestad kommuns
Töreboda kommun