Filmteamet bakom långfilmen Biodlaren tillbaka i Gullspångs kommun

Marcus Carlsson sitter i biografen i Gullspång

Regissören Marcus Carlsson i biografen i Gullspång

I somras gästades kommunen av ett filmteam som spelade in en pilot inför långfilmen Biodlaren, som regisseras av Marcus Carlsson och produceras av Lovisa Charlier. Under tisdagen var delar av filmteamet tillbaka i kommunen för att besöka platser som de vill ha med i deras fortsatta filminspelning.

Filmen Biodlaren skildrar människor i de små samhällena och berör frågor om kärlekens former, naturens gång och livets kretslopp, sett genom en biodlares ögon. Huvudrollerna spelas av Adam Lundgren och Julia Schacht och filmen har fått stöd bland annat från SVT.

- Filmen kommer att utspela sig i nutid och filmas i mindre samhällen där äldre miljöer finns bevarade. Mycket som vi idag ser på film är väldigt modernt och filmat i större städer, men vi vill lyfta fram landsbygden och människorna i de små samhällena, säger regissör Marcus Carlsson.

En önskad inspelningsplats är centrumbiografen i Gullspång

Under tisdagen så besökte filmteamet bland annat centrumbiografen i Gullspång. Biografen, som öppnades i början av 50-talet, har trots moderniseringar kvar sin gamla charm med flera detaljer från förr, vilket är något som filmteamet gärna vill ha med i Biodlaren.

- Det känns bra och positivt att de vill filma biografen, det är en unik salong som vi gärna visar upp, säger Mattias, Tony och Crister som är medlemmar i föreningen för centrumbiografen i Gullspång.

Förutom biografen så är produktionsbolaget för filmen, Mariedammfilm AB, intresserade av att spela in scener vid bland annat Amnehärads kyrka, laxtrappan i Gullspång, Hova centrum och på en biodling i Töreboda.

- Det är väldigt roligt att de vill komma tillbaka till Gullspångs och Töreboda kommuner och filma. Vi har många fina och unika platser som vi är glada över att fler har upptäckt, säger Ebba Persson, kommunikatör Gullspångs kommun.

Vill hitta samarbeten i kommunerna

I genomförandet av filmen vill filmteamet hitta samarbeten med dem som verkar och bor i kommunerna, där de till exempel söker stöttning i bland annat boende, mat och lokaler. Vid intresse av samarbete med filmteamet går det bra att direkt kontakta producent Lovisa Charlier eller Ebba Persson, kommunikatör Gullspångs kommun.

Filmteamet filmar i biografen i Gullspång
Från vänster: Christer (föreningsmedlem biografen), Marcus (regissör), Mattias (föreningsmedlem biografen) och Tony (föreningsmedlem biografen) sitter längst fram i biosalongen

Från vänster: Christer (medlem i föreningen för centrumbiografen), Marcus (regissör), Mattias (medlem i föreningen för centrumbiografen) och Tony (medlem i föreningen för centrumbiografen)

Sidan senast uppdaterad: