Spännande projektplaner hos Hova IF

För ett par veckor sedan så fick Hova IF beskedet om ett stöd på 5 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden inför deras planerade projekt "Getryggens Aktivitetspark 2024". Projektet innefattar att vid Movallen bygga en bikepark, en pumptrack, en motionstrappa, en multiarena och ett nytt hus för omklädning och förråd.

Skissbild över planerad aktivitetspark vid Movallen. Förstora bilden

Bild lånad från Hova IF. Klicka på bilden för att göra den större.

"Tanken är att det vid Movallen ska finnas något för alla, gammal som ung och att man under ett besök här har möjlighet att utöva flera olika aktiviteter," säger Joakim på Hova IF.

För projektet har föreningen fått beviljat 5 miljoner kronor i stöd från Allmänna arvsfonden och 250 000 kr från Ica-Stiftelsen, men för att det planerade projektet ska gå att genomföra behövs mer ekonomiskt stöd, ytterligare cirka 4 miljoner kronor. Detta håller föreningen på att ansöka om hos bland annat Leader och Riksidrottsförbundet och förhoppningen är att de kommer ha fått besked under sommaren/ hösten 2023. Det pågår också en dialog mellan föreningen och kommunen om medverkan/ delfinansiering av projektet. Kommunen inväntar ett konkret förslag för att kunna diskutera ärendet djupare.

En utökad verksamhet

Om projektet går i lås ser föreningen att det eventuellt skulle kunna gå att ordna till exempel konferens- och lägermöjligheter och då erbjuda utlåning och uthyrning av bland annat mountainbikes.

"Om projektet blir av ser vi att det finns många möjligheter med området, det är inte på många ställen där såhär många aktiviteter är samlade på ett och samma ställe – fotboll, padel, mountainbikespår, bikepark, pumptrack, motionstrappa och en multiarena där det går att spela basket, fotboll och hockey under vintertid", säger Joakim och fortsätter: "Hova ligger också strategiskt bra för att kunna locka till besökare utifrån, med närhet till flera större städer och med E20 som går längs med samhället".

"Det kan bli en fantastisk anläggning som även skulle kunna bidra till nyinflyttning och höja attraktionsvärdet för stadsdelen Hova och Gullspångs kommun", säger kommundirektör Mats Öman.

Sidan senast uppdaterad: