Krisberedskapsveckan uppmärksammas i kommunen

Krislåda med viktig hemberedskap så som olika typer av livsmedel

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Denna vecka, vecka 39, är den årliga nationella Krisberedskapsveckan som samordnas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). I Gullspångs kommun uppmärksammas veckan genom besök från Civilförsvarsförbundet och en ökad kommunikation kring hur kommunen arbetar med kris- och säkerhetsfrågor.

Krisberedskapsveckan är en landsomfattande informationskampanj för att öka människors kunskap inför eventuella kriser. I år har veckan temat ”mat” och två av MBSs återkommande mål med krisberedskapsveckan är att flerprivatpersoner ska reflektera över hur de kan lösa vardagen i kris och krig och att fler skaffar sig en egenberedskap.

Hemberedskap visas upp på torgen

I samarbete med kommunens säkerhetssamordnare kommer Jonas Ek, instruktör från Civilförsvarsförbundet, finnas på plats på torgen i Hova, Gullspång och Töreboda. Jonas kommer då att visa upp och tipsa om hemberedskap med fokus på mat. Han kommer till exempel tipsa om mat som fungerar bra att tillaga vid vattenbrist.

  • Gullspångs torg, tisdag 27 september klockan 10:00 till 12:00
  • Töreboda torg, torsdag 29 september klockan 10:00 till 12:00
  • Hova torg, fredag 30 september klockan 10:00 till 12:00

Kris- och säkerhetsarbetet inom kommunen

Under krisberedskapsveckan kommer kommunen att i sina kanaler informera och uppdatera kring kris- och säkerhetsarbetet inom kommunen och också tipsa om hur man som privatperson kan förbereda sig inför en eventuell kris.

Tips på länkar med information

Broschyr Om krisen eller kriget kommer (msb.se)Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Förbered dig för kris (msb.se)Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Checklista för mat vid kris eller krig (msb.se)Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Checklista för din hemberedskap - för utskrift (msb.se)Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Checklista för din hemberedskap - för mobil (msb.se) Länk till annan webbplats.