Gullspångs kommun lanserar inflyttarwebb - GullspångNästa

Ta del av invånares berättelser, utforska vacker natur, upptäck lediga sjönära tomter och läs om hur det är att bosätta sig i vår kommun, en plats som har mycket att erbjuda.

Idag lanserar Gullspångs kommun en ny webbsida, en så kallad inflyttarwebb med namnet GullspångNästa (www.gullspangnasta.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.). Inflyttarwebbens syfte är att stärka kommunen som varumärke och att marknadsföra kommunen både hos befintliga invånare och för dem som funderar på att flytta hit.

På den nya webben möts besökarna av vackra foton och filmer, informativa texter och spännande berättelser. Bland annat får man i film ta del av familjen som valt att lämna fastlandet för att på heltid bosätta sig på Storön utanför Otterbäcken. De berättar om hur det är att bo på ön som man tar sig till via båt, hur det fungerar att pendla till jobbet och hur de bedriver verksamhet på Storön.

- En viktig del i vårt arbete är att kommunen ska vara attraktiv att leva och bo i och att fler ska vilja bosätta sig här. Inflyttarwebben är en del i detta. Både som eventuell ny invånare och som redan bosatt kan man ta del av information om hur det är att bo här, vilka jobbmöjligheter som finns, vad man kan göra på fritiden och vad för bostadsmöjligheter det finns, säger Mats Öman, kommundirektör Gullspångs kommun.

- Vi vill att webbsidan ska bidra till att man känner stolthet för kommunen och att man med bild, video och lättlästa texter ska kunna lära sig mer om kommunen och följa dess utveckling, fortsätter Mats.

Sjönära tomter vid Vänern och Skagern

En viktig del med webbsidan är att marknadsföra de olika bostadsmöjligheterna som finns i kommunen. Bland annat presenteras de sjönära tomterna vid Skagern norr om Hova som säljs av privat aktör, och också de 32 tomterna vid Vänerns kant i södra Otterbäcken som kommunen förbereder för försäljning.

Kommunfullmäktige tog sedan en tid tillbaka beslut om att utveckla området i södra Otterbäcken och upprätta nya småhustomter. Sedan dess har området, som fått namnet Sjögläntan, förberetts för att kunna börja byggas på. Försäljningsuppdraget har kommunen gett till Svensk Fastighetsförmedling i Mariestad, vilka kommer att påbörja försäljningsprocessen inom kort.

 

För mer information kontakta:

Mats Öman, kommundirektör, Gullspångs kommun
Telefon: 0506-36 287
E-post: Mats Öman

Ebba Persson, kommunikatör Gullspångs kommun
Tele: 0506 362 86
E-post: Ebba Persson

Sidan senast uppdaterad: