Gullspångs kommun gästas av filmteam med kända ansikten

Under vecka 29 kommer Gullspångs kommun gästas av ett filmteam som kommer att spela in en pilot inför en långfilm. Huvudrollerna spelas av Adam Lundgren och Julia Schacht.

Under fyra dagar vecka 29 kommer regissören Marcus Carlsson tillsammans med producenten Lovisa Charlier filma en pilot i Hova, Gullspång och Töreboda för framtida finansiering av den kommande långfilmen Biodlaren. Huvudrollerna spelas av Adam Lundgren (Känn ingen sorg, Vår tid är nu) och Julia Schacht (Maskineriet).

Biodlaren berör frågor om kärlekens former, naturens gång och livets kretslopp, sett genom en biodlares ögon. Filmen handlar också om bin, livet i ett bisamhälle och hur de förbereder sig från sommar till vinter.

Marcus Carlssons tidigare filmer har handlat om de små världarna. De hotade stålverken, utanförskapet, arbetslösheten och om unga föräldrar som vill skapa en stabil framtid.

- Jag känner att för få filmer skildrar just människor i de små samhällena och Biodlaren är ett stort steg närmare det. Den humanistiska blicken är det jag alltid har strävat efter och saknat i Svensk film, säger Marcus Carlsson.

Flera inspelningsplatser i Gullspångs kommun

Inför inspelningarna har produktionsbolaget Mariedamfilm AB valt ut ett flertal platser i Gullspångs kommun. Bland annat kommer man filma i Gullspång med omnejd och i centrum i Hova.

- Jag och Marcus är uppvuxna i små orter och ser ett stort behov av att skapa film som utspelar sig på andra platser än just i våra större städer. Utanförskap skapar klyftor, och i Lars Molins tradition vill vi skapa gemenskap med de små samhällena. Biodlaren är en film som lyfter fram landsbygden istället för att göra narr av den med schablonmässiga representanter för den lilla orten, säger Lovisa Charlier.

- Det är jätteroligt att produktionsbolaget har valt att filma här i kommunen, vi har samhällen och många fina platser som passar bra in med det de söker Vi försöker nu att hjälpa till med det vi kan för att underlätta för filmteamet innan de kommer hit och när de är här på plats, säger Ebba Persson, kommunikatör Gullspångs kommun.

Sidan senast uppdaterad: