Invigning av Södra Råda timmerkyrka

Välkommen på invigning av den återskapade Södra Råda timmerkyrka! Ett evenemang för hela familjen under tre dagar, 4 till 6 juni.

Mellan den 4:e och 6:e juni invigs den återskapade Södra Råda timmerkyrka. Under dagarna erbjuds aktiviteter för hela familjen! Bland annat kommer kyrkan att visas upp med guide och det kommer vara utställningar och museum, föreställning och gycklarskola med Gyklargruppen Narrarna, nationaldagsfirande, hantverkare som delar med sig av erfarenheter från rekonstruktionsprojekt och matservering.

Södra Råda timmerkyrka, Invigningsprogram 4-6 juni Pdf, 3.4 MB.

Timmerkyrkans historia

Södra Råda timmerkyrka var en av Sveriges bäst bevarade medeltida timmerkyrkor, invändigt täckt med målningar utförda på 1300 och 1400-talet. Det var en unik och ovärderlig del i vårt och hela Europas kulturella arv.

I en anlagd brand november 2001 brann kyrkan ned till grunden. Den gamla kyrkan går inte att återskapa, men man har nu gjort en rekonstruktion av den medeltida timrade kyrkan i Södra Råda, där tillvägagångssättet har varit detsamma som när kyrkan en gång byggdes för nästan sjuhundra år sedan.

Plats:

Södra Råda gamla kyrkplats
547 91 Gullspång

Välkomna!

Södra råda invigning

Sidan senast uppdaterad: