Hjälp till att begränsa smittspridningen!

Nu är det superviktigt att alla håller sig till rekommendationerna. Vi ser att antalet fall av covid-19 stadigt ökar i vår del av regionen. Nu gäller det att hålla i och hålla ut, det är allas ansvar. Än är det absolut inte över, särskilt inte i vår del av landet.

Inför sommaren och stundande högtider samt andra större sammankomster såsom studentfirande, dop, bröllop och liknande, är det viktigt att alla förstår att detta är något vi måste avstå från i år. Det är också olämpligt med större bjudningar även om de hålls i hemmet och utomhus. Vi måste alla hjälpas åt att fortsätta att hålla distans till varandra för att inte sprida smittan vidare.

Minska smittspridning
För att minska smittspridning av coronaviruset gäller bland annat följande allmänna rekommendationer:

  • Stanna hemma om du är sjuk eller har symtom som snuva, hosta eller feber (även vid lindriga symtom).

  • Tvätta händerna ofta och noga med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till tvål och vatten.

  • Begränsa dina sociala kontakter och håll avstånd till andra. Avstå från fester eller andra tillställningar där många samlas.

  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk för att hindra smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

  • Undvik onödiga resor. Tänk igenom om resan verkligen är nödvändig att genomföra och åk inte längre än myndigheterna rekommenderar.​

  • Tänk på att personer som är 70 år eller äldre samt riskgrupper rekommenderas att begränsa sina sociala kontakter, har du anhöriga i den åldern så hjälp dem gärna med ärenden. För dig som själv är 70 år eller äldre eller i riskgrupp finns kommunens inköpsservice.

  • Håll dig uppdaterad via myndigheternas hemsidor. 

Mer information finns på Folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan senast uppdaterad: